Επικαιρότητα Ευρωπαική Ένωση

Μεγάλη στρατηγική νίκη του Brexit στο βρετανικό Κοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε πρόταση για νέο σχέδιο εντός 3 (!) ημερών

Προσοχή: Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα - Δείτε την λίστα

Μεγάλη νίκη της εθνοτικής παράταξης που υπερασπίζεται το Brexit χθες στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας: Οι συντηρητικοί βουλευτές υπερψήφισαν χθες Τετάρτη με 308 ψήφους έναντι 297 (ψήφισαν κατά και ορισμένοι αποστάτες φιλοευρωπαίοι των συντηρητικών) υπέρ του αιτήματος η κυβέρνηση να καταρτίσει ένα εναλλακτικό σχέδιο εντός τριών εργάσιμων ημερών αν χάσει την ψηφοφορία της 15ης Ιανουαρίου (κάτι πολύ πιθανό) κι όχι σε 21 ημέρες όπως προγραμματιζόταν προηγουμένως, προκειμένου να υπάρξει τελική απάντηση στην ΕΕ.

Τι σημαίνει αυτό: Μέσα σε τρεις, μόνο, ημέρες, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει φέρει ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο και όχι να περιμένει τρεις εβδομάδες για να δώσει χρόνο στους εχθρούς του Brexit να συνωμοτήσουν κατά της θέλησης του βρετανικού λαού.

Μέσα σε τρεις ημέρες θα φέρει το σχέδιο, θα ψηφιστεί από την Βουλή και η Βρετανία «ανοίγει και πάλι τα φτερά της» στις 29 Μαρτίου!

Η Τ.Μέι δέχθηκε τους απαράδεκτους όρους των Βρυξελλών και του Βερολίνου να ισχύσει για την Βόρειο Ιρλανδία διαφορετικό καθεστώς διακίνησης και δασμών, απ’ότι στην υπόλοιπη Βρετανία.
Η Μέι αρνείται μέχρι σήμερα να υποχωρήσει από την συμφωνία της, η οποία προτείνει στενούς εμπορικούς δεσμούς με την ΕΕ, απόλυτα ετεροβερείς για την Βρετανία, μετά την αποχώρησή της στις 29 Μαρτίου.

Το Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα και αν το βρετανικό κοινοβούλιο την καταψηφίσει τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές, δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Γουέικφιλντ στη βόρεια Αγγλία ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Φυσικά κανείς και τίποτα δεν υποχρεώνει τους συντηρητικούς να κάνουν εκλογές αφού έχουν την πλειοψηφία και η κυβέρνηση είναι πολύ «φρέσκια».

Το πολύ-πολύ να αλλάξουν την Τ.Μέι την οποία δεν θέλει «ούτε να μυρίσει» και ο Ν.Τραμπ, ένας κρίσιμος παράγοντας λίγο πριν η Βρετανία γίνει και πάλι ανεξάρτητη χώρα.