Επικαιρότητα Κόσμος

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα χτυπήματα στη Τζαμπαλίγια – «Καταστρέψαμε υποδομές τρομοκρατών της Χαμάς»

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα χτυπήματα στη Τζαμπαλίγια – «Καταστρέψαμε υποδομές τρομοκρατών της Χαμάς»

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το διπλό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, εκεί όπου σύμφωνα με τα διεθνή αραβικά ΜΜΕ καταστράφηκε ένα σχολείο από βομβαρδισμό και σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, οι 32 εκ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας.

Το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή (19.11.2023), ενώ από χθες το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει πολλές περιοχές. Σήμερα το πρωί, ο στρατός επιβεβαίωσε το διπλό χτύπημα στη Τζαμπαλίγια, αναφέροντας ότι είχε στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Ο πρώτος χθεσινός βομβαρδισμός των IDF πέτυχε το κτίριο του σχολείου Al-Fakhoura στη Τζαμπαλίγια, όπου βρισκόταν μεγάλος αριθμός ασθενών, γιατροί και άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές της Γάζας και βρέθηκαν εκεί εγκλωβισμένοι λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ, που προκάλεσε νέα εκατόμβη νεκρών στη Μέση Ανατολή, χτύπησε κατοικία του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια και προκάλεσε τον θάνατο 32 μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους 19 παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο της Χαμάς δίνοντας στην δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα της οικογένειας Αμπού Χαμπάλ.
Από τη μεριά του, το Ισραήλ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα πολεμικά αεροσκάφη των IDF κατέστρεψαν πολλές τρομοκρατικές υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στις γειτονιές Τζαμπαλίγια, Ζεϊτούν και Μπεΐτ Λαχία. Οι μαχητές της Ταξιαρχίας Ναχάλ πολέμησαν στα πέριξ της Τζαμπαλίγια και εξόντωσαν τρομοκράτες της Χαμάς».

ΠΗΓΗ newsit.gr