Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Μητσοτάκης για Τέμπη: Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη

Μεγάλη πτώση στα Χρηματιστήρια προκαλεί η κατάρρευση των δύο τραπεζών στις ΗΠΑ – Σημαντική υποχώρηση και για το Brent

Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν, είπε σήμερα (13.03.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη.

Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη, εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στο πλαίσιο αυτό, υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εξαλείψουμε κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι, μετά από μακρά περίοδο απαράδεκτης συμπεριφοράς από την πλευρά της Τουρκίας, ύστερα από τις τραγωδίες που έζησαν οι δυο χώρες, παρατηρείται μια αποκλιμάκωση της έντασης.

Υπάρχει μια πιο θετική συμπεριφορά από την πλευρά της γείτονος, κι εμείς ανταποκριθήκαμε σε αυτό. Επιπλέον, αυτή η αποκλιμάκωση είναι πιθανό να έχει θετικό αντίκτυπο και στο Κυπριακό, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Ανοίγουμε μια νέα σελίδα συνεργασίας και συντονισμού, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός είπε αρχικά ότι:

«Δυστυχώς η συνάντηση μας γίνεται με βαριά ακόμη τα σύννεφα της οδύνης από την τραγωδία των Τεμπών, σύννεφα που σκεπάζουν και την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Γιατί σε αυτό το φρικτό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και δυο νέοι της Μεγαλονήσου. Η Αναστασία και ο Κυπριανός.

Όμως όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε, τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών στις υποδομές αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που επίσης δυστυχώς έρχονται από το χθες.

Αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος ένα δήλωσα και δηλώνω. Ότι θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη στην οποία πρέπει να κερδίσουμε».

«Θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μία φορά τα συλλυπητήρια μου για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπτη στις οικογένειες των θυμάτων, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όπως αναφέρατε και δύο Κύπριοι. Η Κύπρος συμπαρίσταται και πενθεί μαζί με την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.