Επικαιρότητα Τηλεόραση

Ν.Νικολόπουλος: «Να επέμβει ο εισαγγελέας για την κομπίνα του stoiximan.gr με το Survivor»

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Άφωνη η χώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την απίστευτη, πρωτοφανή ιστορία όπου ένας αδειοδοτημένος φορέας στοιχιματισμού όπως η Stoiximan τόλμησε να φτιάξει κουπόνι στοιχήματος και για το reality Survivor και για γεγονότα που έχουν εκτυλιχθεί μέρες πριν!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν.Νικολόπουλος ζήτησε την επέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο σε μια υπόθεση που έχουν παιχθει και έχουν χαθεί δεκάδες ίσως και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ο Ν.Νικολόπουλος δηλώνει: «Εφόσον είναι αδειοδοτημένη εταιρεία στοιχημάτων έπρεπε να γνωρίζει το ακριβές πλαίσιο άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που έγινε και είχε ως σκοπό να αρπάξει εκατομμύρια ευρώ από τους πολίτες»

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Ερευνα διέταξε η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σε βάρος της εταιρείας Stoiximan, καθώς υπάρχουν υποψίες για τα στοιχήματα για το ποια ομάδα, των «Διασήμων» ή των «Μαχητών», θα κερδίσει έπαθλα, ασυλίες ή ποιος παίχτης θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το παιχνίδι Survivor.

Eνώ το κανάλι του ΣΚΑΙ γνώριζε τουλάχιστον 48 ώρες πριν, για το τροχαίο ατύχημα που θα ακύρωνε τη ψηφοφορία και ως εκ τούτου δεν θα υπήρχε αποχώρηση από το τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν μπήκε στον κόπο καν να ενημερώσει τους (χιλιάδες ή εκατομμύρια όπως λένε) τηλεθεατές που έσπευσαν να ψηφίσουν και να δώσουν τον οβολό τους για τους υποψήφιους που ήθελαν να μείνουν!

Βεβαίως λόγω του ότι το προιόν δεν μεταδίδεται ζωντανά αλλά ειναι μαγνητοσκοπημένο το σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα τα γνωρίζουν κάποιοι. Αρα, τι είδους στοίχημα είναι αυτό που κάποιοι ξέρουν από πριν το αποτέλεσμα; Είναι σα να στοιχηματίζεις για έναν αγώνα, την Τρίτη ενώ ο αγώνας έχει γίνει κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή. Πράγμα απίθανο!

Προ ημερών ο ΣΚΑΪ, προφανώς επειδή αντελήφθη τις συνέπειες, αστικές και ποινικές, που μια πιθανή απάτη επισύρει, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον στοιχηματισμό στο Survivor και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή Survivor, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μεταδίδει αυτήν την σειρά εκπομπών, με χρονική υστέρηση από τη διεξαγωγή των δρώμενων, όπως είναι φυσικό, διότι:

*Ο χώρος διεξαγωγής των δρώμενων απέχει από την Ελλάδα όσο σχεδόν η μισή υδρόγειος,
*Η παραγωγή (λήψη και μοντάζ) λαμβάνει χώρα από την εταιρία παραγωγής στον Αγ. Δομήνικο,
*Η ώρα έναρξης της μετάδοσης εκάστου επεισοδίου λαμβάνει χώρα, με την αναγκαία χρονική υστέρηση σε σχέση με την ώρα μαγνητοσκόπησης.

Αρα καθιστά επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού, εκτός από τον τελικό του Survivor που θα μεταδοθεί ζωντανά το καλοκαίρι.

H ανακοίνωση αυτή απευθύνεται προς το αμιγώς τηλεοπτικό κοινό, προς τους συμμετέχοντες σε οποιονδήποτε στοιχηματισμό, προς τους διοργανώνοντες τα κουπόνια κάθε στοιχήματος και ορίζοντες τις αποδόσεις αλλά και προς κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Ελλάδος, των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Μετά από αυτό, η εταιρεία στοιχημάτων Stoiximan εξέδωσε σχετική ανακοίνωση την αναστολή του στοιχηματισμού για το τηλε-ρεάλιτι Survivor.

Σχετική ερώτηση για τον παράνομο στοιχηματισμό με αντικείμενο το Survivor, κατέθεσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος την περασμένη εβδομάδα.

Ιδιοκτήτες της stoiximan.gr, είναι οι Δ.Μάρης, (διοκτήτης διαφόρων ιστοσελίδων, News 247, Huffington Post), Γ.Δασκαλάκης και κάποιες εταιρείες του ομίλου Μπόμπολα, και σύμφωνα με τα «Panama Papers» εμφανίζεται από το 2006 ως ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας Dominator Enterprises Ltd, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι «Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από την Ε.Ε.Ε.Π., η STOIXIMAN θα ενημερώσει εκ νέου τους πελάτες της και θα πράξει τα νομίμως προβλεπόμενα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 31/3/2017 ανακοίνωσης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που αφορά στην τηλεοπτική εκπομπή SURVIVOR, με την οποία γνωστοποιείται ότι τα εκεί δρώμενα έχουν ολοκληρωθεί πριν την τηλεοπτική τους εμφάνιση, και της επίσης από 31/3/2017 επιστολής της Ε.Ε.Ε.Π. προς όλες τις εταιρείες που διεξάγουν τυχερά παίγνια και προσφέρουν στοιχηματισμό σε γεγονότα της ως άνω τηλεοπτικής εκπομπής, η STOIXIMAN, σεβόμενη το αίτημα της Ε.Ε.Ε.Π., αναστέλλει τον στοιχηματισμό για γεγονότα που προβάλλονται ετεροχρονισμένα για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σχετική έρευνά της.

Και τούτο, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις που προσφέρουμε για την τηλεοπτική εκπομπή SURVIVOR δίνονται με καθυστέρηση 6 ημερών και επομένως δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Η STOIXIMAN σέβεται τους πελάτες της και λειτουργεί εντός του θεσμικού πλαισίου που έχει θέσει η Ελληνική Πολιτεία και η αρμόδια αρχή (Ε.Ε.Ε.Π.). Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από την Ε.Ε.Ε.Π., η STOIXIMAN θα ενημερώσει εκ νέου τους πελάτες της και θα πράξει τα νομίμως προβλεπόμενα».

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής πάντως αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί, για το μέγεθος του προβλήματος, υψηλόβαθμοι παράγοντες της κυβερνήσεως αλλά και της δικαιοσύνης και προτίθεται ανάλογα να πράξουν…

Η παρανομία και η κοροϊδία των καταναλωτών, παρά την καταγγελία του ΣΚΑΪ, συνεχίζονται ακάθεκτες και πλέον είναι ερώτημα το ποιος επέτρεψε να θησαυρίσουν κάποιοι σε ένα στημένο στοίχημα σε ριάλιτι. Στημένο γιατί ημέρες πριν το αποτέλεσμα ήταν γνωστό, έστω και αν εκτυλισσόταν η υπόθεση στον Αγιο Δομίνικο! Ενα τηλέφωνο ή ένα SMS κάνει μερικά δευτερόλεπτα…

Aκολουθεί η νέα επίκαιρη ερώτηση για το φλέγον αυτό ζήτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Ν.Νικολόπουλου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Αρ.Πρωτ. 694/04-04-2017
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Θέμα: «Το ΕΣΡ πρέπει να ασχοληθεί με το Survivor;»

Κι ενώ τα εκατομμύρια ευρώ «πάνε κι έρχονται» στα χέρια στοιχηματικών εταιρειών, και ενώ έχουν ήδη εγερθεί τεράστια ζητήματα που έχουν σχέση με την «υφή» του παιχνιδιού και των μηνυμάτων που εκπέμπει, τα οποία έχουν τύχει έντονης κριτικής, ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται πως μένει απαθής και δεν ζητά ν ασχοληθεί το ΕΣΡ ως οφείλει με το Survivor.

Μ ένα παιχνίδι που όπως τονίζει η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μάς διδάσκει ότι καμία ξεφτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς. Όλα αυτά πρέπει να εμπεδώσουν έγκαιρα οι μαθητές»

Ο αντίλογος αφορά το έργο των καθηγητών ώστε να δώσουν στα παιδιά τα κίνητρα να κάνουν κάτι άλλο, όπως πχ να διαβάσουν ένα βιβλίο, να μπουν στο διαδίκτυο και να ενημερωθούν για την ιστορία μας. Και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καταλήγει:

«Δεν πρόκειται για δασκαλίστικη γκρίνια που οι μαθητές «δεν διαβάζουν τα μαθήματά τους» εκείνη την ώρα της προβολής αλλά οι αξίες που επιβάλλονται μέσα από την τηλεοπτική εικόνα είναι απόλυτα αντίθετες με αυτές που επιχειρούμε κοπιωδώς κι απελπισμένα να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας . Γι αυτό έχουμε χρέος να τις στηλιτεύσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Όμως μπαίνουν και ζητήματα εξαπάτησης των τηλεθεατών.

Συγκεκριμένα μετά τον τραυματισμό παικτών ο σταθμός ενώ ήξερε από τη Δευτέρα ή Τρίτη ότι κανείς στο επεισόδιο της Πέμπτης δεν θα αποχωρήσει, αφού οι συμμετέχοντες ήταν στο νοσοκομείο, άφησε την κοινή γνώμη στο σκοτάδι, καθώς και τις Αρχές.

Οι στοιχηματικές άραγε να ήταν αλήθεια στο σκοτάδι μέχρι τη Δευτέρα 27/3/2017, όπου ο ΣΚΑΙ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση όπου τόνιζε:

«Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μεταδίδει αυτήν την σειρά εκπομπών, με χρονική υστέρηση από τη διεξαγωγή των δρώμενων.

Κατά συνέπεια το γεγονός και μόνο αυτό, αντικειμενικά καθιστά, ενδεχομένως, επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

1ον Θα ζητήσετε να διενεργηθούν έλεγχοι από το ΕΣΡ για την τήρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και επιτέλους τι προτίθεται να πράξει το ΕΣΡ από τα καταγγελλόμενα, τόσο από άποψης επιπέδου θεάματος και αισθητικής, όσο και από πλευράς ώρας προβολής;

2ον Τι σας απάντησε ο ΕΣΡ,μήπως ενέκρινε ότι η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ μπορεί «να αθωώνει» το κανάλι από οποιαδήποτε εμπλοκή του στη χειραγώγηση στοιχημάτων… παρότι υπήρξε απόκρυψη του ατυχήματος επί 3-4 ημέρες και παρότι συνέχιζε η προβολή μηνυμάτων για το ποιος θα αποχωρήσει την Πέμπτη και ποιοι θα κερδίσουν τα έπαθλα στα επεισόδια της Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης, και την απρόσκοπτη λεηλασία χρημάτων μέσω του στοιχηματισμού, μήπως όμως προκύπτει συνέργεια στην εξαπάτηση του κοινού αφού παρότι αποκόμισε σημαντικά έσοδα και η παραγωγή μέσω SMS και τηλεφωνημάτων κατά την τελευταία διαδικασία αποχώρησης, η οποία μάλιστα ήταν “JackPot”, οι προς αποχώρηση παίκτες δεν ήταν τρεις, αλλά τέσσερις, ανεβάζοντας έτσι στο full την κερδοφορία της «Μπίζνας»;

Η αποχώρηση των στοιχηματικών εταιρειών μήπως επιβεβαιώνει την ύπαρξη εγκλήματος εις βάρος ανυποψίαστων και ανυπεράσπιστων πολιτών από το ΕΣΡ που έχασαν τα λεφτά τους αφού τα όργανα της πολιτείας ένοχα σιωπούσαν αλλά ακόμα και οι παίκτες είχαν «στήσει» μεταξύ τους την ψηφοφορία προκειμένου να αυξηθούν και τα έσοδα από τα SMS και τα τηλέφωνα για την «Παραγωγή» και το Σταθμό;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

.
.
.
1069.gr