Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Νέα επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου

Νέα επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου
Νέα επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου στον Πειραιά, με τουλάχιστον 5 τόνους αντικειμένων να κατάσχονται από αστυνομικούς.

Σαρωτικούς ελέγχους στον Πειραιά πραγματοποίησαν την Κυριακή ειδικές ομάδες της αστυνομίας, με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου. Κατασχέθηκαν μεταχειρισμένα είδη και αντικείμενα, συνολικού βάρους 5 τόνων περίπου, ενώ κόπηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 5.200 ευρώ. Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με τα ειδικά κλιμάκια της γενικής γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αλιπέδου – Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου – Πλατείας Οδησσού, περιμετρικά του ΗΣΑΠ Πειραιά, περιμετρικά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και περιμετρικά του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

  • Ελέγχθηκαν 48 άτομα (18 ημεδαποί και 30 αλλοδαποί),
  • προσήχθησαν 14 άτομα (3 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί),
  • συνελήφθησαν: Δύο αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πέντε άτομα (τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) για παράβαση του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,
  • κατασχέθηκαν 858 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 102 πακέτα λαθραίου καπνού,
  • βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Κ.Ο.Κ.,
  • επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 1.000 ευρώ για παραβάσεις, του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,
  • διενεργήθηκαν 70 έλεγχοι σε πάγκους υπαίθριων πωλητών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 5.200 ευρώ για ελλείψεις παραστατικών και αδείας και
  • συντάχθηκαν 10 πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων παλαιών μεταχειρισμένων ειδών και αντικειμένων, συνολικού βάρους περίπου 5 τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του δήμου.

Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.