Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Οι Τούρκοι επιχειρούν να «γκριζάρουν» και τη Ρω

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Οι Τούρκοι επιχειρούν να «γκριζάρουν» και τη Ρω
Οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να τονίζουν ψευδώς ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς κυριαρχίας του νησιού με τη συμφωνία του 1947 – Τουρκικές προκλήσεις και μέσω google earth

Απτόητοι συνεχίζουν οι Τούρκοι την επικοινωνιακή μονταζιέρα για την παραποίηση της πραγματικότητας με στόχο να στηρίξουν τις παράνομες διεκδικήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα, για δεύτερο 24ωρο τα τουρκικά κανάλια βάζουν στο στόχαστρό τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εκτός από το Καστελόριζο και το νησάκι της Ρω. 

Στα ρεπορτάζ που μεταδίδουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επιχειρούν να «γκριζάρουν» το μικρό νησάκι τονίζοντας ψευδώς, σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι, ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει με τη συμφωνία του 1947 το καθεστώς κυριαρχίας του.

«Θέμα Ρω» ανοίγουν τα τουρκικά κανάλια και ειδικά το κρατικό TRT, το οποίο την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, πρόβαλε εικόνες με στρατιώτες πάνω στο νησί της Ρω. «Η Ελλάδα μετά το Καστελόριζο, έστειλε στρατιώτες και στη Ρω. Η στρατιωτική κινητικότητα στη Ρω καταγράφηκε από το TRT Haber. Ο ελληνικός στρατός φαίνεται ότι μετέτρεψε κάποια κτίσματα σε φυλάκια. Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο. Η Ελλάδα με τα προκλητικά βήματα που κάνει συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στην ανατ. Μεσόγειο. Μετά την αποστολή στρατιωτών στο νησί του Καστελόριζου, αυτή τη φορά στέλνει στρατό και στη Ρω», μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Τουρκίας.

Κάτοικος του ακριτικού Καστελόριζου, μιλώντας στην κάμερα του Open TV και την απεσταλμένη του Ανοιχτού Καναλιού, Γεωργία Λαγού, σημειώνει ότι «το νησί είναι ελληνικότατο. Οι Τούρκοι κάνουν προπαγάνδα. Είμαστε σε ελληνικό μέρος. Γιατί να φοβηθούμε; Το νησί φυλάγεται». Ένας άλλος κάτοικος του νησιού τονίζει πως «σίγουρα πρόκειται για προπαγάνδα και fake news. Η καθημερινότητά μας δεν έχει αλλάξει και δεν πτοούμαστε».

Τουρκικές προκλήσεις και μέσω google earth

Η τουρκική προπαγάνδα δεν περιορίζεται μόνο στα «στημένα» ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ που έχουν ως έδρα τη γειτονική πόλη του Κας. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να παρέμβουν ακόμα και στο Google Earth και να στήσουν προβοκάτσια, δείχνοντας μια μεγάλη τουρκική σημαία να ανεμίζει στο Άκρα Λιμενάρι, μία τοποθεσία που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Καστελόριζου.