Επικαιρότητα ΚΙΝΑΛ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια»

Νίκη Κεραμέως: Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου προανήγγειλε η υπουργός

Για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση «κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να υποβαθμίσει» το περιστατικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής τον αγροτικό συνεταιρισμό στο Τυμπάκι της Κρήτης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Ανδρουλάκης, ερωτηθείς για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, δήλωσε σοκαρισμένος.

«Είναι ένα θέμα το οποίο με έχει σοκάρει, γιατί δεν περίμενα ποτέ σε μία χώρα της ΕΕ, καταστάσεις που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, να τις ζήσω προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και προσέθεσε πως «είναι θλιβερό» να βλέπει από δημοσιογράφους και βουλευτές άλλων κομμάτων, «να προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα ζήτημα, το οποίο είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «έχουν ελεγχθεί τα κινητά περίπου 250 ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών», σημειώνοντας πως «δεν έχει βρεθεί κάτι παρόμοιο, απόπειρα παγίδευσης ενός ευρωβουλευτή, που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας».

«Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει την υπόθεση.

«Δυστυχώς, βλέπω την κυβέρνηση να κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να το υποβαθμίσει», δήλωσε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς».

Και τόνισε πως αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό του, με ένα τοσο σύγχρονο λογισμικό, «ώστε να το ρομποτοποιήσει και να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει, ακόμα και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα».

«Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και προσέθεσε: «Ποιος είχε θράσος να πάρει αυτή την πρωτοβουλία, υπονομεύοντας τη διαφάνεια, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Και οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν, για μένα, είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της δημοκρατίας δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα. Είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας, που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία».