Ελλάδα Επικαιρότητα

«Νομίζω ότι αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές» – Οι εξηγήσεις για το σποτ στο συνέδριο γονιμότητας μετά το σάλο

«Νομίζω ότι αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές» – Οι εξηγήσεις για το σποτ στο συνέδριο γονιμότητας μετά το σάλο

Αυτό είπε μεταξύ άλλων, ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, για το σποτ που προβλήθηκε με αφορμή το συνέδριο γονιμότητας και προκάλεσε αμέτρητες αντιδράσεις.

«Νομίζω ότι αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές. Η σημερινή γυναίκα, που πολλές φορές έχει την καριέρα μπροστά της, τα μεταπτυχιακά της, φτάνει σε ηλικίες άνω των 40 για να σκεφτεί να αποκτήσει παιδί. Αυτές που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. 40άρες, 45άρες και 50 χρονών, έρχονται για πρώτη φορά να αποκτήσουν παιδί, μη γνωρίζοντας τα όρια που θέτει η φύση».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του OPEN «Έλα χαμογέλα» ο κύριος Πάντος. «Αυτό το σποτ, όταν το είδα, είναι πράγματα κάπως σκληρό αλλά λέει την ωμή αλήθεια» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κύριος Πάντως είπε ότι υπάρχουν σκέψεις, ακόμα και να ακυρωθεί το συνέδριο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σποτ.

Θυμηθείτε το σποτ παρακάτω:

Τι απαντάει η εμπνεύστρια του σποτ

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η εμπνεύστρια του σποτ Κία Παπαδοπούλου, έδωσε τη δική της απάντηση, μετά από τα social media.

«Αυτό το κείμενο έχει την δίκη μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Instagram will load in the frontend.

Βροχή από αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις για το σποτ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας ενώ μέσω twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν ήταν και η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, στην οποία είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο. Μετά τα όσα έγιναν με το σποτ, η τραγουδίστρια έκανε ανάρτηση στο Instagram για να διαχωρίσει την θέση της.

«Νομίζω ότι αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές» – Οι εξηγήσεις για το σποτ στο συνέδριο γονιμότητας μετά το σάλο