Επικαιρότητα Κόσμος

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ανθρώπινο λάθος» η συνέντευξη ενώ ήταν θετικός και τα λάθος στοιχεία

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ανθρώπινο λάθος» η συνέντευξη ενώ ήταν θετικός και τα λάθος στοιχεία

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «έσπασε» τη… σιωπή του και παραδέχτηκε όχι μόνο ότι έδωσε συνέντευξη ενώ ήξερε πως είναι θετικός στον κορονοϊό, αλλά και ότι δηλώθηκαν λάθος στοιχεία κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.

Σήμερα (12.01.2022) είναι η μέρα της… κρίσης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού δεν αποκλείεται να κριθεί η τύχη του στην Αυστραλία και η συμμετοχή του στο Australian Open. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο κέρδισε την πρώτη δικαστική μάχη, αλλά χάνει τις… εντυπώσεις με όσα αποκαλύπτονται. Γι’ αυτό και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και από την πρωθυπουργό της Σερβίας…

Η τύχη του Τζόκοβιτς βρίσκεται στα χέρια του (ελληνικής καταγωγής) υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, του Άλεξ Χοκ, ο οποίος μπορεί να τον απελάσει, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που επέτρεψε στο Νο1 του τένις να μείνει στη χώρα.

Και ενώ όλοι περιμένουν να μάθουν αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μείνει στην Αυστραλία και θα αγωνιστεί στο Australian Open, ο ίδιος ο Σέρβος τενίστας αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά και να απαντήσει στα όσα ακούγονται τόσο για το πότε (και αν νόσησε) όσο και στα λάθος στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.

Τα ερωτήματα έφερναν τον Τζόκοβιτς σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ισχυρίζεται ότι βρέθηκε θετικός στις 16 Δεκεμβρίου αλλά την επόμενη μέρα βρέθηκε σε εκδήλωση με παιδιά στο Βελιγράδι και μάλιστα χωρίς μάσκα. Επίσης, δήλωσε στην φόρμα εισόδου στην Αυστραλία πως δεν είχε ταξιδέψει εκτός Ισπανίας το τελευταίο 15θήμερο, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του σε άλλη εκδήλωση στην Σερβία, το ίδιο διάστημα. Η ψευδή δήλωση σε επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο, μπορεί να επιφέρει νομικές κυρώσεις, ακόμα και πολύμηνη φυλάκιση στην Αυστραλία.
«Ανθρώπινο λάθος»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην ανάρτησή του ισχυρίζεται ότι σκοπός του είναι να αντιμετωπίσει την «συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση». Υποστηρίζει ότι όταν ενημερώθηκε πως σε αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι τις 14 Δεκεμβρίου υπήρξαν κρούσματα, έκανε (δυο μέρες μετά) rapid test που ήταν αρνητικό. Την ίδια μέρα, ισχυρίζεται, ότι έκανε και PCR που ήταν επίσης αρνητικό.

Στις 17 Δεκεμβρίου βρέθηκε σε εκδήλωση τένις με παιδιά και μετά απ’ αυτό σε νέο PRC test ήταν θετικός. Και παρόλο που βρέθηκε με κορονοϊό, την επόμενη μέρα παραδέχεται ότι έδωσε συνέντευξη στην Equipe. Λέει πως δεν ήθελε να απογοητεύσει τον δημοσιογράφο (!) γιατί η συνέντευξη είχε κλειστεί καιρό και πως κράτησε αποστάσεις και έβγαλε τη μάσκα μόνο για τη φωτογράφιση!

Κάνει λόγο για «λάθος απόφαση». «Ανθρώπινο λάθος» είναι η τα λάθος στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την άφιξή του στην Αυστραλία. Τα… ρίχνει στην ομάδα του και στον ατζέντη του και ζητά «ειλικρινά συγγνώμη που συμπλήρωσε το λάθος πλαίσιο», καταλήγοντας ότι η ομάδα του έχει παράσχει πρόσθετες πληροφορίες στην αυστραλιανή κυβέρνηση για αυτό το θέμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Αργεί η απόφαση
Από την πλευρά του, το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διέρρευσε ότι δεν αναμένεται απόφαση για το αν θα ακυρωθεί η βίζα του Τζόκοβιτς σήμερα. Ο υπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει και να ακυρώσει προσωπικά τη βίζα, παρά την δικαστική νίκη του Τζόκοβιτς ενάντια στην απέλασή του, επειδή δεν είναι εμβολιασμένος.

Απαίτηση της Αυστραλίας για όλους τους άλλους ταξιδιώτες, ώστε να μπουν στην χώρα, είναι να έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις εγκεκριμένου στην Αυστραλία εμβολίου.

Ο Τζόκοβιτς ζήτησε και έλαβε ιατρική εξαίρεση, λόγω της πρόσφατης λοίμωξής του. Προκαλώντας οργή σε όσους τηρούν τις εμβολιαστικές προδιαγραφές, αλλά και την όλη αντίδραση της Αυστραλιανής κυβέρνησης, που επιχείρησε να τον απελάσει και τον κράτησε σε κέντρο παράτυπων μεταναστών για 5 μέρες, έως την υπέρ του δικαστική απόφαση.

Εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης ανέφερε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που κατέθεσε η ομάδα του Τζόκοβιτς: «Οι δικηγόροι του κ. Τζόκοβιτς προσκόμισαν πρόσφατα εκτενή περαιτέρω στοιχεία και δικαιολογητικά που λέγεται ότι σχετίζονται με την πιθανή ακύρωση της βίζας του κ. Τζόκοβιτς. Φυσικά, αυτό θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για την όποια απόφαση».
ΠΗΓΗ newsit.gr