Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Ντόναλντ Τραμπ: Αναβλήθηκε η δίκη του για την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Ολυμπιακός: Επέστρεψαν Αγιούμπ Ελ Καμπί και Όλα Σολμπάκεν

Αναβλήθηκε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ που θα γινόταν τον Οκτώβριο στη Τζόρτζια για την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020, ανακοίνωσε σήμερα (14.9.2023) ένας δικαστής.

Μετά από αυτήν την απόφαση, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορέσει να δικαστεί μετά τους δύο πρώην δικηγόρους του, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής η νέα ημερομηνία της δίκης στη Τζόρτζια.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον Σκοτ Μακάφι επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα και μια σειρά από εκκρεμή νομικά ζητήματα για να διαχωρίσει τη δίκη των δικηγόων Κένεθ Τσίσεμπρο και Σίντνεϊ Πάουελ από εκείνη του Τραμπ και άλλων 16 κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση.

Ο ίδιος δικαστής άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να διαχωριστούν οι δίκες και άλλων συγκατηγορουμένων του. Άλλωστε και στο παρελθόν είχε εκφράσει αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να δικαστούν μαζί οι συνολικά 19 κατηγορούμενοι.

Τον Αύγουστο ασκήθηκε δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ και τους άλλους κατηγορουμένους με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να πιέσουν αξιωματούχους της Πολιτείας της Τζόρτζια να ανατρέψουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. Όλοι τους έχουν δηλώσει αθώοι.

Ντόναλντ Τραμπ: Αναβλήθηκε η δίκη του για την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Το mugshot που θα μείνει στην ιστορία από την πρώτη σύλληψη πρώην προέδρου στις ΗΠΑ

Οι δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει να εκδικαστεί γρήγορα η υπόθεση και η ημερομηνία της δίκης τους ορίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι κατηγορούμενοι υποστήριζαν ότι με τόσο σφιχτό χρονοδιάγραμμα δεν επαρκεί ο χρόνος για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.