Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξαναχτυπά: «Εμείς δεν θα φυλακιστούμε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα – Θέλουμε και των γειτόνων»!

ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ Ν.ΤΡΑΜΠ

Άμεσα χτύπησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την εκλογή του νέου προέδρου στις ΗΠΑ και διαβλέποντας ότι υπάρχει «χώρος» για την Τουρκία έθεσε πάλι θέμα αλλαγής συνόρων: «Άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας»

« Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας» είπε σε εκδήλωση για την επέτειο του θανάτου του Κ.Ατατούρκ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, επιχείρησε να παραλληλίσει τις ενέργειες του Κεμάλ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο και διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός» αλλά μάλλον δεν γίνεται πιστευτός.

Επανέλαβε τις θέσεις του για «τα σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της»

PRONEWS