Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Οι αρμενικοί Iskander “στοχεύουν” τουρκικές στρατιωτικές βάσεις – Τεράστιες απώλειες για τους Αζέρους

Γαλλία - Ιταλία: Ένας νεκρός και 19 αγνοούμενοι από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Το Αζερμπαϊτζάν παίζοντας το γνωστό σχέδιο “όλα για όλα” ειδικά λόγω της τεράστιας κατακραυγής που έχει ξεσηκωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εναντίον της εισβολής του, πραγματοποίησε γενική επίθεση με όλα τα διαθέσιμα οπλικά συστήματα του, αλλά απέτυχε παταγωδώς για δεύτερη φορά σκορπίζοντας απογοήτευση στην Άγκυρα.

“Το Αζερμπαϊτζάν έχει πλέον μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό εν μέσω επίθεσης στο Artsakh. Προς το παρόν, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος της γραμμής επαφής Αρτσάχ-Αζερμπαϊτζάν. Τρομερά σκληρές μάχες πραγματοποιούνται στις βόρειες και νότιες κατευθύνσεις,τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΑΜ της αυτόνομης αρμενικής επαρχίας υποστράτηγος, Suren Sarumyan.

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί ολόκληρο το οπλοστάσιό της, UAV, αεροπορία, ΤΟΜΑ, ειδικές μονάδες, πυροβολικό και τακτικούς πυραύλους. Οι άνδρες μας δείχνουν μια ηρωική αντίσταση, απωθούν τις επιθέσεις του αντιπάλου που στέκονται σταθερά στις θέσεις τους», είπε ο ίδιος.

Ο Sarumyan πληροφόρησε επίσης ότι οι Τουρκο-Αζέροι υπέστησαν μεγάλες απώλειες ειδικά σε μια μηχανοκίνητη φάλαγγα τους, αλλά ο ακριβής αριθμός των νεκρών και τραυματιών τους δεν διευκρινίζεται επί του παρόντος.