Επικαιρότητα

Oι ισλαμιστές του FSA εκδίωξαν τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις από την Β.Συρία υπό την απειλή… αποκεφαλισμού

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη λαμβάνει χώρα στην Συρία καθώς η Τουρκία που ελέγχει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου πρακτόρων της ΜΙΤ τον FSA στα βόρεια της χώρας έστρεψε τους μαχητές του εναντίον των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που δρουν στην Αλ Ραΐ όπου και τους εκδίωξαν υπό την απειλή του αποκεφαλισμού τους!

Όπως έγινε γνωστό οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές, του FSA που στην πραγματικότητα είναι ο ISIS με διαφορετικές στολές, είπαν ότι “Χριστιανοί και Αμερικανοί” δεν έχουν θέση ανάμεσά μας”.

Αμέσως μετά αμερικανικά μαχητικά έπληξαν τις θέσεις του FSA υπό το επίσημο πρόσσχημα του «λάθους». Φυσικά δεν υπήρξε κανένα λάθος ήταν η τιμωρία των μαχητών του FSA οι οποίοι στράφηκαν εναντίον αυτών που τους πλήρωναν,τάιζαν και εξόπλιζαν.

Αυτά η αμερικανική πολιτική δεν τα δέχεται και είναι αμείλικτη. Όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει το γεγονός ότι η παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή καθίσταται πλέον επισφαλής.

Οι μόνοι σύμμαχοί τους ήταν ο FSA. O επονομαζόμενος New Syrian Army που δημιούργησαν πρόσφατα δεν χαίρει καμίας ισχύος και θεωρείται μια αδύναμη οντότητα.

Ο λόγος που υπήρξε αυτή η άμεση διάρρηξη των σχέσεών τους με τα πρώην «αφεντικά» τους ήταν απλός:

Xθες Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Tal Abyad υψώνοντας την αμερικανική σημαία στις θέσεις των Κούρδων YPG και SDF ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να μην επιχειρήσουν να επιτεθούν.

Οι αμερικανικές σημαίες είναι ορατές στην Τουρκία στο συνοριακό πέρασμα Akcakale στη ΝΑ Sanliurfa.

Με την κίνηση αυτή οι ΗΠΑ φανερά πήραν το μέρος των Κούρδων και τους θέτουν υπό την προστασία τους. Έτσι οι Τούρκοι τους έστειλαν ένα εξίσου απλό μήνυμα:

«Δεν ελέγχεται κανέναν ισλαμιστή μαχητή. Εμείς τους ελέγχαμε για εσάς». Οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν ότι στο έδαφος δεν έχουν πλέον κανέναν φίλο.

Η αεροπορική επιδρομή ήταν μια «κούφια» επίδειξη ισχύος που δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα επί του πρακτέου.

H Toυρκία συνειδητοποίησε το «διπλό παιχνίδι» των Αμερικανών και επέλεξε την ρωσική σφαίρα επιρροής. Δεν θα επιτρέψει πλέον την παρουσία των Αμερικανών στο συριακό έδαφος και έχει την δύναμη να το πράξει.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων συμμετείχαν στην επιχείρηση Euphrates Shield, η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από τον Free Syrian Army υποστηριζόμενο από τον τουρκικό Στρατό και τουρκικά μαχητικά.

Αναμένεται η απάντηση των Αμερικανών στην νέα πολιτική της Άγκυρας στην περιοχή που δεν περιλαμβάνει την Ουάσιγκτον και τα συμφέροντά της..

pronews