Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Οι Ισραηλινοί κτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού

Μετρήστε το IQ σας με το πιο σύντομο τεστ: Είναι μόνο 3 ερωτήσεις – Ελάχιστοι τις βρίσκουν!

Τρεις μέχρι στιγμής είναι οι εκδοχές για τις εκρήξεις που συνέβησαν χθες το βρ\αδυ στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το αεροδρόμιο Mazzeh της Δαμασκού λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Κατάφεραν πλήγμα σε αποθήκη πυρομαχικών από την οποία εφοδιαζόταν η Χεζμπολάζ, ενώ φημολογείται ότι είχαν μεταφερθεί ιρανικής κατασκευής βαλλιστικοί πύραυλοι.

Tα iσραηλινά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την είδηση για ισραηλινό χτύπημα.

Ταυτόχρονα σημειώθηκαν και εκρήξεις στον αέρα από συριακά πυραυλικά αντιαεροπορικά βλήματα και ριπές συριακών ανταεροπιρικών όπλων

Η άλλη εκδοχή είναι ότι η επίθεση έγινε πάλι από το Ισραήλ αλλά με πυραύλους. 

Μια πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επίσης για επίθεση με πυραύλους ενάντια στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι το αλ Μεζέχ δεν επηρεάστηκε από την επίθεση. Όπως είπε, σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν τις επιθέσεις.

Ένας αξιωματούχος σε μια τοπική συμμαχία που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν την επίθεση.

Τέλος ο συριακός στρατός σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την ένταση δηλώνει πως η έκρηξη συνέβη από..ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε αποθήκη πυρομαχικών χωρίς να δίνει όμως περαιτέρω πληροφορίες.