Επικαιρότητα Κρήτη

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης – Ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες στο νησί

Ευγένιος, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης!

Συγκινημένος εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Mητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος. Εξελέγη ύστερα από ψηφοφορία θρίλερ.

Λίγο μετά την εκλογή στη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Mητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος δήλωσε:

«Με βαθιά συγκίνηση άκουσα πριν από λίγο, το άγγελμα της εκλογής μου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ευμενή πρόκριση του Παναγιωτάτου Πατρός και Πατριάρχου μας του μεγάλου Πατριάρχου Βαρθολομαίου», ανέφερε ο κ. Ευγένιος και συνέχισε:

«Ιεραποδημόντας στις αυλές του Φαναρίου αυτή τη στιγμή υποβάλλω τη βαθύτατη αφοσίωσή μου, στο πρόσωπο Του και τη μητέρα μας Αγία του Χριστού μεγάλη Εκκλησία, στην οποία η Εκκλησία της Κρήτης έχει το προνόμιο να έχει την κανονική της αναφορά. Δοξάζω τον Θεό, για ό,τι έχει γίνει στη ζωή μου μέχρι αυτή τη στιγμή, μια ζωή που αφιέρωσα με όλη μου τη δύναμη της ψυχής και Εκείνος την οδηγεί όπου θέλει όποτε θέλει και όπως κρίνει».

Παρακολουθήστε στο βίντεο του creta24.gr τις πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγένιου:

Οι καμπάνες, λίγο πριν τις 13:30, οπότε και έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήχησαν χαρμόσυνα, τόσο στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά όσο και στην Μητρόπολη Ρεθύμνου όπου μάλιστα συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών.

Τη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης διεκδίκησαν, ο Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου Γεράσιμος.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, αναμένεται να γίνει τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

ΠΗΓΗ newsit.gr