Ελλάδα Επικαιρότητα

Οι πρώτες εικόνες από την Εύβοια μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Έκλεισαν τα σχολεία, κατέρρευσε ψευδοροφή στο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Εύβοια ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (03.11.2023).

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την Βόρεια Εύβοια, και συγκεκριμένα το Προκόπι, στο Δήμο Μαντουδίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Καντζούρα, κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στου δρόμους.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ είπε ακόμα δεν έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλά θεωρεί πως θα υπάρχουν πολλές.

«Δεν μας έχουν δηλωθεί ζημιές αλλά ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός που πραγματικά εγώ προμηνύω ότι θα έχουμε πολλές. Με βάση αυτά που είδαμε και πόσο κουνηθήκαμε πρέπει να έχουμε ζημιές. Τα σχολεία είναι έξω όλα και σε λίγο θα αποφασίσουμε. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Και τα Λύκεια και τα Δημοτικά σε όλα τα χωριά να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε σπίτια τους. Κοιτάμε τα σχολεία πρώτα και τους χώρους που έχει κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για τους δρόμους. Θα ενημερώσουμε τους διευθυντές των σχολείων να φύγουν τα παιδιά».

Εκτός από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ υπάρχουν απανωτοί μετασεισμοί, με 2 από αυτούς να είναι 3 και 3,7 Ρίχτερ. Επίκεντρο είναι η ίδια περιοχή.

Στις πρώτες εικόνες που μεταδίδει το evima.gr από την περιοχή, φαίνονται μαθητές σε σχολείο να έχουν βγει έξω, όπως και ζημιές που έχουν προκληθεί σε σούπερ μάρκετ, με πράγματα να έχουν πέσει από τα ράφια.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το eviaonline.gr., υλικές ζημιές καταγράφηκαν στο Α.Τ Μαντουδίου, καθώς έπεσε η ψευδοροφή του κτιρίου, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν υπάρξει κλήσεις ούτε έχουν αναφερθεί ζημιές. Υπάρχουν αναφορές για μικρές κατολισθήσεις σε σημεία από το Προκόπι προς το Πήλι χωρίς όμως να έχει κλείσει ο δρόμος ή να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο.

ΠΗΓΗ newsit.gr