Ελλάδα Επικαιρότητα

Όλα έτοιμα για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ

Όλα έτοιμα για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα φιλοξενηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ’.

Όπως έχουν τονίσει, ωστόσο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι μετά το πέρας της σύσκεψης θα γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικρατέστερο επικεφαλής τον Ιωάννη Σαρμά, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν απέδωσαν καρπούς. Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πήρε για λίγες ώρες τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε τηλεφωνικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκαν με την κ. Σακελλαροπούλου, ωστόσο δεν παρέλαβαν τη διερευνητική εντολή με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή σύσκεψη.

Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη εκλογική διαδικασία θα επισπευσθεί και θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

ΠΗΓΗ in.gr