Επικαιρότητα Κρήτη

Όλα του γάμου δύσκολα (vid)

Όλα του γάμου δύσκολα (vid)

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε  πριν από λίγο στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης με συμμετοχή όλων των κλάδων εστίασης και επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα με τον γάμο !!!

Με Μότο «όλα του γάμου δύσκολα τα 100 είναι λίγα» ο  παγκρήτιος σύλλογος επιχειρηματιών γάμου και βάπτισης θα θέσει εκ νέου τα αιτήματα του στην κυβέρνηση αφού ως είναι γνωστό τα ήθη και έθιμα της Κρήτης δεν επιτρέπουν γάμους λιγοστών ατόμων !!! Επίσης οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το ξεκίνημα της πανδημίας καθώς και τα ζευγάρια που αναβάλλουν τον γάμο τους συνεχώς !!!
Δείτε φωτογραφίες από την Διαμαρτυρία:
Η νυφούλα μας είναι η δική μας ΕΥΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ που προσφέρθηκε για τον ρόλο
στην Πρώτη φώτο διακρίνεται η ΕΥΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ με τον ιδιοκτήτη του Εν Λευκό και την επίσης δική μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,
Ο Σύλλογος επαγγελματιών Φωτογράφων (ΣΕΦΕΚ), το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού & Διασκέδασης Ν.Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ)
με την ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (φαίνεται στην 4 φωτό)
το Σωματείο Μαγείρων και ο ΟΕΒΕΝΗ
Όλα του γάμου δύσκολα (vid)ρΌλα του γάμου δύσκολα (vid)αΌλα του γάμου δύσκολα (vid)
Όλα του γάμου δύσκολα (vid)Όλα του γάμου δύσκολα (vid)Όλα του γάμου δύσκολα (vid)

Πρωτότυπη διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη των επαγγελματικών που πλήττονται από τα μέτρα

Μια ξεχωριστή παράσταση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα χθες έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου ένας ακόμη… κρητικός γάμος αναβλήθηκε λόγω περιοριστικών μέτρων. Αυτόν τον περίεργο και πρωτόγνωρο τρόπο βρήκαν φορείς και ένα ζευγάρι, που αναβάλλεται για δεύτερη φορά ο γάμος τους, για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με τη συνοδεία κρητικής λύρας, ο γαμπρός και η νύφη δεν ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά τα σκαλιά που οδηγούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία βάζουν “φρένο” στα όνειρά τους. «Εμείς εκπροσωπούμε όλα τα ζευγάρια που για δεύτερο καλοκαίρι αναβάλλεται ο γάμος τους», ανέφερε η νύφη στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV”.

Και όλα αυτά, στο πλαίσιο συμβολικής διαμαρτυρίας από τους επιχειρηματίες της μαζικής εστίασης στο νησί μας, λέγοντας ένα μεγάλο «OΧΙ» στο όριο των 100 καλεσμένων στις κοινωνικές εκδηλώσεις. «Έχουμε καταστραφεί οικονομικά», τόνισαν, με τους ίδιους να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς την κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός μας ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς είναι οι γάμοι στην Κρήτη. Επομένως, πιστεύω πως το δικό μας μήνυμα θα χαίρει ανταπόκρισης», ανέφερε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Εστίασης Δυτικής Κρήτης Μανόλης Γενεδάκης υποστήριξε: «Χάσαμε τον μήνα Μάιο. Θα χάσουμε και τον μήνα Ιούνιο, όπως οδηγούνται τα πράγματα. Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα χάσουμε ολόκληρο το καλοκαίρι. Γι’ αυτό πήραμε απόφαση να έρθουμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση ό,τι έκανε στην εστίαση να το κάνει και για εμάς, βάσει του χώρου που έχει το κάθε μαγαζί, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγερινός, ο οποίος είναι επιχειρηματίας.

Προσκλητήριο γάμου

Το κάλεσμα για τη συμβολική αυτή διαμαρτυρία έγινε μέσω ενός προσκλητηρίου γάμου, το οποίο ανέγραφε: «Ο γάμος μας αναβάλλεται λόγω περιοριστικών μέτρων. Οικογένειες – Κέντρα Μαζικής Εστίασης, με… κουμπάρους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, την ΕΑΣΗ, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού και Διασκέδασης, το Σωματείο Μαγείρων και την ΟΕΒΕΝΗ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εργαζόμενοι τω χώρων μαζικής εστίασης, οι οποίοι μέσα από τον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” υποστήριξαν πως ήρθε ο καιρός να δουλέψουν.

«Έχουμε να δουλέψουμε 14 μήνες. Πρέπει να προχωρήσουμε. Η κατάσταση είναι δυσάρεστη. Όπως άνοιξε ο τουρισμός, έτσι να ανοίξει και ο επισιτισμός. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ανέφερε ο Φώτης Ζαχαράκης, ο οποίος είναι σερβιτόρος.

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Συμπαράσταση στους… νιόπαντρους

Στο πλευρό του “νιόπαντρου ζευγαριού” ήταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς. Ο Στέλιος Βοργιάς έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι πρέπει να δει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επιχειρηματίες του νησιού, καθώς η κατάσταση είναι ήδη ιδιαίτερα δυσχερής για πολλά νοικοκυριά.

«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι σύμμαχος και να σταθεί στα προβλήματα των εργαζομένων και των επιχειρηματιών. Θα πρέπει να υλοποιήσει την πρόταση που έχουμε, δηλαδή άνοιγμα των χώρων μαζικής εστίασης στη βάση των τετραγωνικών μέτρων και των αυστηρών μέτρων», ανέφερε ο κ. Βοργιάς.

Το “παρών” έδωσε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος είπε: «Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συμμετοχή 5.500 θεατών. Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να επαναπροσδιορίσει άμεσα τη στάση του. Να σταματήσουν το παιχνίδι με τις υγειονομικές επιτροπές και να λάβουν την κατάλληλη απόφαση μέχρι αύριο το πρωί».

Να υπάρξει άμεσος προγραμματισμός εκδηλώσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά πρωτόκολλα εστίασης, ζητούν από τον υπουργό Ανάπτυξης επιχειρηματίες της μαζικής εστίασης στο νησί μας, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα προς τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη, ακούγοντας τα παράπονα και τα αιτήματα των φορέων μαζικής εστίασης και των εργατικών σωματείων, ανέφερε: «Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη του υπουργείου Υγείας. Ήταν κάθετος σε αυτά που μου είπε. Μέχρι 15 Ιουνίου δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάποιο δεδομένο. Μετά από τις 15 Ιουνίου θα ανοίξει ο κάθε χώρος στη βάση των τετραγωνικών μέτρων».

Υπενθυμίζεται ότο σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών, προκειμένου οι επιστήμονες  να επανεξετάσουν τόσο το θέμα της μουσικής στην εστίαση, όσο και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις