Διάστημα Επικαιρότητα

Oliver Daemen: Ο 18χρονος που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος

Oliver Daemen: Ο 18χρονος που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος

Ο νεότερος άνθρωπος που θα έχει ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα

O 18χρονος Oliver Daemen θα γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα πάει στο διάστημα καθώς ανήκει στην ομάδα του Τζεφ Μπέζος.

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση για τη διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon, θα γίνει στις 20 Ιουλίου, λίγες μέρες μόλις, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Oliver Daemen θα πετάξει στη θέση του ανώνυμου πλειοδότη, ο οποίος πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για μία θέση στο σκάφος της Blue Origin, στη δημοπρασία που έκανε η εταιρεία του Μπέζος.

Ο νικητής της δημοπρασίας δεν θα μπορέσει να πετάξει με την αποστολή «λόγω ζητημάτων σε θέματα  προγραμματισμού», δήλωσε η διαστημική Blue Origin.

Ο 18χρονος τυχερός είναι γιος του CEO της Somerset Capital Partners, Joes Daemen.

Ο Daemen είχε εξασφαλίσει μια θέση στη δεύτερη πτήση, αλλά ανέβηκε στην πρώτη όταν ο νικητής αποσύρθηκε, είπε η Blue Origin. Στη συνέχεια εκείνος επέλεξε να δώσει τη θέση στον γιο του, ο οποίος είναι φοιτητής φυσικής.

Ο 18χρονος θα συνταξιδέψει με την 82χρονη Wally Funk, η οποία θα γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος, που έχει πάει ποτέ στο διάστημα. Ο Μπέζος και ο αδερφός του Μάρκ θα είναι οι άλλοι δύο επιβάτες στον πύραυλο New Shepard.

Ο προηγούμενος νικητής της δημοπρασίας παρέμεινε ανώνυμος ενώ η Blue Origin δεν έχει πει πόσο κόστισε το εισιτήριο του Daeman.

Είπε ότι η πτήση αυτή είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής για τον 18χρονο, «ο οποίος γοητεύτηκε από το διάστημα, τη Σελήνη και τους πυραύλους από τότε που ήταν τεσσάρων ετών».

Η εταιρεία σχεδιάζει να εκτοξεύσει τους επιβάτες της πάνω από 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, επιτρέποντάς τους να βιώσουν τη μικροβαρύτητα.

Στη συνέχεια, η κάψουλα θα επιστρέψει στη Γη χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο σε ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο δισεκατομμυριούχος σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έφτασε με επιτυχία στην «άκρη του διαστήματος» με το διαστημικό σκάφος της δικής του εταιρείας, της Virgin Galactic, προλαβαίνοντας το εγχείρημα του Μπέζος.