Επικαιρότητα Πολεμική Αεροπορία

Οπως και σήμερα αλλά στην ξηρά: Mirage 2000EGM της 331Μ μετά από σβήσιμο κινητήρα «προσγειώνεται» χωρίς πιλότο! (φωτό)

Αν σήμερα το  Mirage-2000EGM της 332 Μοίρας προσθαλασσώθηκε μόνο του μετά από εγκατάλειψή του από τον 28χρονο υποσμηναγό χειριστή του, το 1991 σημειώθηκε ένα άλλο ανάλογο περιστατικό όταν μαχητικό του ίδιου τύπου ακριβώς “προσγειώθηκε” επίσης μόνο του (!) μετά από εγκατάλειψή από τον χειριστή του στις γραμμές του τραίνου κοντά στην νότια περίμετρο της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας.7
Το αεροσκάφος, όπως και σήμερα ευθυγραμμίστηκε από τον χειριστή του, μείωσε ταχύτητα, ο χειριστής εκτοξεύθηκε και λόγω της σχεδίασης “δέλτα” “προσγειώθηκε” σχετικά ομάλα. Σήμερα, αν και διάνυσε 12 μίλια πλέοντας από το σημείο του ατυχήματος, μέχρι την Κύμη, σχεδόν, λόγω ανέμων δεν έγινε δυνατή η ανάσυρσή του και τελικά βυθίστηκε σε βάθος περίπου 500 μέτρων αναφέρουν πηγές της ΠΑ.
Μία σειρά από ανέκδοτες φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Υποπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Αντωνόπουλος – ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και Μοίραρχος στην 332 Μοίρα της 114 ΠΜ – φέρνει το θέμα ξανά στην επικαιρότητα.
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται καρέ – καρέ η προσπάθεια των τεχνικών της 114 Πτέρυγας Μάχης να μεταφέρουν το αεροσκάφος σε υπόστεγο του αεροδρομίου, ενώ διακρίνεται και το εκτινασσόμενο κάθισμα, όσο και το σημείο όπου προσγειώθηκε ο πιλότος!
Το συγκεκριμένο Mirage-2000 EGM ξαναπέταξε με την Πολεμική Αεροπορία, καθώς οι ζημιές που είχε υποστεί επισκευάστηκαν.
ΠΗΓΗ:pronews
www.1069.gr