Επικαιρότητα Παιδεία

«Όσο πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξής τους οι Πανελλαδικές»

Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία της προγραμματισμένης έναρξής τους.

Το παραπάνω ανέφερε σήμερα η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα (Σάββατο) στην τηλεόραση της ΕΡΤ, και υπό τη σκιά της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19).

«Η επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός. Σημειώνεται πως η κ. Κεραμέως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στην «Εφ.Συν.» πως «η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών θα καθοριστεί από την πορεία των εξελίξεων και με γνώμονα πάντοτε την προστασία της δημόσιας υγείας», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί, για πρώτη φορά, πως πλέον μιλάμε για ανοιχτή ημερομηνία πανελλαδικών.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» Άννα Ανδριτσάκη, διαφαίνεται πως τα σχολεία δεν θα έχουν ανοίξει μέχρι και το Πάσχα και μοιραία οι Πανελλαδικές πάνε για Ιούλιο και με λιγότερη ύλη. Αν τα δεδομένα της επιδημικής κρίσης χειροτερέψουν, τότε θα ισχύσει το σενάριο του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, η υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί στα λύκεια 49 νομών. Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στους υπόλοιπους νομούς, το υπουργείο θα επικεντρωθεί στα γυμνάσια.