Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα δηλώνει ο πρόεδρος Ζελένσκι

Μίνα Αδαμάκη: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την θρυλική «Ειρήνη» από τις «Τρεις Χάριτες»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έχει ανακαταλάβει περισσότερους από 60 οικισμούς στη Χερσώνα.

Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν από την νότια ουκρανική πόλη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι οι τοπικές αρχές άρχισαν να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην πόλη.

Γεμάτη χαρά κάτοικοι καλωσόρισαν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισήλθαν χθες Παρασκευή στο κέντρο της Χερσώνας, αφού η Ρωσία αποχώρησε από την μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που είχε καταλάβει από την έναρξη του πολέμου.

«Πριν τραπούν σε φυγή από τη Χερσώνα, οι κατακτητές κατέστρεψαν όλες τις ζωτικής σημασίας υποδομές: επικοινωνίες, ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό», είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία.

«(Οι Ρώσοι) παντού έχουν τον ίδιο στόχο: να ταπεινώνουν ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, πιστέψτε με», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ανακατέλαβε 60 οικισμούς η Ουκρανία

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο περισσότερων από 60 οικισμών στην επαρχία της Χερσώνας.

«Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα σταθεροποίησης. Μέτρα σταθεροποίησης βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στη Χερσώνα», συμπλήρωσε.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους η Ρωσία και η Ουκρανία στις 26 Μαρτίου και τις 12 Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα δηλώνει ο πρόεδρος Ζελένσκι