Επικαιρότητα Υγεία

Παραιτείται αύριο από πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Παραιτείται αύριο από πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ υποβάλλει αύριο, Σάββατο, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, ο κ. Αρκουμανέας με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή του Π. Αρκουμανέα δεν υπάρχουν αιχμές. Κάνει έναν θετικό απολογισμό της θητείας του, που συνέπεσε με τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού.

Την ίδια ώρα, την παραίτησή του υπέβαλε για επαγγελματικούς λόγους ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός Ιατρός Εργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Κουρούσης ξεκαθαρίζει ότι την απόφασή του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα 24ωρα σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της επιτροπής εμπειρογνώμων. Οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι επίκεινται αλλαγές στον αριθμό των μελών της επιτροπής και στον χρόνο συνεδριάσεων. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο iefimerida.gr, διέψευσαν τα όσα ακούγονταν, λέγοντας πως «δεν ισχύουν»

Πηγή:www.iefimerida.gr