Επικαιρότητα Πολεμική Αεροπορία

Παραίτηση Π. Κοτσιώπουλου από τη Σχολή Ικάρων «Υποβάθμιση των στρατιωτικών σχολών»

Παραιτήθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων Πέτρος Κωτσιόπουλος, διαμαρτυρόμενος για επικείμενη υποβάθμιση των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, βάσει των όσων προβλέπονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο κύριος Κωτσιόπουλος στην επιστολή παραίτησής του καταγγέλλει πως με την απόφαση αυτή του υπουργείου Οικονομικών, υποβαθμίζονται τόσο οι καθηγητές αλλά και οι σπουδαστές της Στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα υποβιβάζονται στην δεύτερη κατηγορία, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι, με την πρόφαση της εξοικονόμησης λίγων χιλιάδων ευρώ ετησίως, υποβαθμίζεται το κύρος των Σχολών που προετοιμάζουν τους αξιωματικούς των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», γράφει επίσης ο κύριος Κωτσιόπουλος και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Η πολιτεία ακυρώνει τον θεσμό του Κοσμήτορα και του Διευθυντή Τομέα, αρνούμενη το ελάχιστο επίδομα που χορηγείτο μέχρι χθες σε όσους κατείχαν αυτές τις θέσεις ευθύνης, όταν μάλιστα αυτό αφορά σε περίπου 20 Καθηγητές συνολικά για τα τρία ΑΣΕΙ, ενώ διατηρεί τα αντίστοιχα επιδόματα σε όλες τις άλλες Σχολές».

«Κατόπιν των ανωτέρω, εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή μου στον υποβιβασμό και την ακύρωση και έχοντας θητεύσει ως Κοσμήτορας συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, διά της παρούσης δηλώνω την παραίτησή μου από την θέση ευθύνης που κατέχω», καταλήγει στην επιστολή του.

Πηγή: pronews

 

 

www.1069.gr