Ελλάδα Επικαιρότητα

Πάτρα: Εικόνες ντοκουμέντα για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο

Συλλήψεις στην Πάτρα μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ανήλικοι…

Οι αποκαλύψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα σοκάρουν. Η εγκληματική οργάνωση θησαύριζε τους τελευταίους μήνες, με τα μέλη της να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών με ορμητήριο το σχολείο και να φτάνουν στο σημείο να γράφουν ακόμα και τις τιμές στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος. Μαθητές αγόραζαν ναρκωτικά και άλλοι πουλούσαν. Πολλοί δέχονταν απειλές από τους επικεφαλής της οργάνωσης για προσέλκυση νέων πελατών. Ο έλεγχος έφερε στο φως μια σειρά από εικόνες, που «ξεσκεπάζουν» την αθέατη όψη του σχολείου. Ενός συγκροτήματος που παραμένει κλειστό, με τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις.

Η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που κατηγορούνται ως μέλη της ίδιας οργάνωσης. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών.

Επίσης, συνελήφθησαν έξι γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων, καθώς και μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά την διάρκεια των ερευνών τους, διακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε για τουλάχιστον ένα χρόνο στην Πάτρα.

Ακόμη, οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών και συγκεκριμένα, ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων διακινήθηκε σε ανήλικους, ακόμη και μέσα σε σχολικούς χώρους.

 

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες, απόλυτη αφοσίωση, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους τους απειλούσαν και τους χτυπούσαν για την προσέλκυση νέων πελατών, ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου της Πάτρας, 80 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Επίσης, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε, μέσω των ανηλίκων μελών της, το σχολικό συγκρότημα ως χώρο των ναρκωτικών και ως ορμητήριό της για την περαιτέρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 29,7 γραμμάρια MDMA, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα κάνναβης και καπνού, τέσσερα μαχαίρια, τύπου πεταλούδα, δύο σιδερογροθιές, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας κά.

Οι συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, στον οποίο θα υποβληθεί και η δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, καθώς και η δικογραφία σε βάρος της μαθήτριας Λυκείου που κατείχε ναρκωτικά.

«Η σκέψη μας είναι κοντά στα παιδιά»

Το newsit.gr επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών η οποία δηλώνει αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Όπως τονίστηκε το μέλημά τους είναι πάνω απ’ όλα να υπάρχει ηρεμία στα παιδιά ώστε να μπορούν να ξαναγυρίσουν στο σχολείο όταν ανοίξει.

«Θα υπάρξει συνεργασία με το σύλλογο καθηγητών, με τις αρμόδιες αρχές και με σύμβουλο εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στον παιδαγωγικό χειρισμό της υπόθεσης για την ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου. Η σκέψη μας είναι κοντά στα παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit.gr η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

ΠΗΓΗ newsit.gr