Ελλάδα Επικαιρότητα

PCR test: Πλαφόν 47 ευρώ από την Πέμπτη – Όλη η απόφαση

Κατά 13 ευρώ φθηνότερα θα είναι από την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, τα PCR test, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (04.01.2021) το υπουργείο Ανάπτυξης. Αναμένεται και απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Από τα 60 ευρώ, που είναι σήμερα η τιμή ενός PCR test, με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης μειώνεται και το πλαφόν τίθεται στα 47 ευρώ: 35 ευρώ θα είναι το ανώτερο όριο της χρέωσης για την ανάλυση του δείγματος και 12 ευρώ για τη δειγματοληψία.

Ωστόσο, αν η δειγματοληψία για ένα PCR test δεν γίνει σε διαγνωστικό κέντρο ή ιδιωτική κλινική, τότε δεν υπάρχει πλαφόν και η τιμή μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.
Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

ΠΗΓΗ newsit.gr