Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Πέθανε γυναίκα που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη Λέσβο

Αυτό είναι το εντυπωσιακό γράφημα που δείχνει πόσο καλά τα πάει η Ελλάδα

Στους 29 πλεόν οι νεκροί στη χώρα

Ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στη Λέσβο έγινε γνωστός το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID 19.

Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-MΠΕ.

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης η οποία -με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι, στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της- ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν την Κυριακή κλειστά και απολυμάνθηκαν.

39 οι νεκροί

Πρόκειται για το 39ο θύμα του ιού. Σε συνολικά 1.156 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 96 άτομα εμφανίστηκαν θετικοί στον  ιό.

Όπως εξήγησε ο κ.Τσιόδρας η καμπύλη στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης σε σχέση με άλλες χώρες. Όπως εκτίμησε ο λοιμωξιολόγος οι επομενες εβδομάδες θα μας δείξουν μία ακόμη καλύτερη εικόνα. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα πάμε τις επόμενες μέρες.