Επικαιρότητα

Πέτσας για Τουρκία: Αντί για πρόσκληση για συνομιλίες είχαμε διπλή πρόκληση!

Πέτσας για Τουρκία: Αντί για πρόσκληση για συνομιλίες είχαμε διπλή πρόκληση!

Η επανάληψη των διερευνητικών δεν μπορεί να γίνει όσο το Oruc Reis είναι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η Τουρκία απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο αναξιόπιστη είναι και πόσο περιφρονεί την ΕΕ, είπε ο κ. Πέτσας.

Με τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη νέα πρόκληση των Τούρκων και το «καψόνι» που έκαναν οι Τούρκοι στο αεροπλάνο που μετέφερε το Νίκο Δένδια ο κ. Πέτσας είπε: «Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το υπουργείο εξωτερικών και διάβημα έγινε και έχουν δοθεί εξηγήσεις από την Τουρκία και ελπίζουμε αυτό το συμβάν να μην επαναληφθεί στο μέλλον».

Νωρίτερα υπενθύμισε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, είχε δεσμευθεί ότι θα ορίσει ημερομηνία για την διεξαγωγή συνάντησης στην Άγκυρα του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών. Όμως αντί της πρόσκλησης είχαμε πρόκληση και μάλιστα διπλή, είπε ο κ. Πέτσας. Αυτό πρόσθεσε υποδεικνύει την αναξιοπιστία της Τουρκίας αλλά και την περιφρόνηση στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Κύπρου θα θέσουν τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην θέση που είχε πει ο πρωθυπουργός και συνοψίζεται στο «Σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις».

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Live | Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Gepostet von Ελληνική Κυβέρνηση am Donnerstag, 15. Oktober 2020