Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Πολεμικό διάγγελμα Μ.Νετανιάχου: «Δεν θα αφήσουμε το Ιράν να μείνει στην Συρία – Πέρασε την κόκκινη γραμμή»

«Πικάντικες» αποκαλύψεις απο την πρώην ερωμένη της Πεμυς Ζούνη: «Είχαμε δεσμό δυο χρόνια»!

Το Ισραήλ θα εμπλακεί περαιτέρω σε πολεμική αναμέτρηση με το Ιράν όπως δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα, σύντομης διάρκειας

Είπε πως τα αεροπορικά πλήγματα ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ήταν «ανάλογα» επειδή η Ισλαμική Δημοκρατία «πέρασε την κόκκινη γραμμή» εννοώντας την επίθεση με ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κατά ισραηλινών στόχων στα υψώματα του Γκολάν, επίθεση η οποία πιστεύεται ότι διεξήχθη από τους Ιρανούς παραστρατιωτικούς Al Quds οι οποίοι δρουν ανεπίσημα στην Συρία 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε μια «πολύ ευρύτερη επίθεση ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία».

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης μάχης και η πολιτική μας είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία», διεμήνυσε ο Νετανιάχου.

Μέλη της κυβέρνησης του Ιράν, ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν έχουν σταλεί στρατιώτες στη Συρία και βέβαια, η Τεχεράνη δεν ευθύνεται για την επίθεση που επικαλούνται ότι δέχθηκαν οι Ισραηλινοί.

Αφήνουν, δε, σαφείς υπόνοιες ότι η επίθεση που παρουσίασε το Ισραήλ, ήταν προβοκάτσια.

Πάντως η παρουσία χιλιάδων παραστρατιωτικών Al Quds είναι επιβεβαιωμένη και θεωρούνται μαζί με την Χεζμπολάχ και την ρωσική επέμβαση ως οι κύριοι λόγοι που ο Μ.Άσαντ επικράτησε τελικώς των χρηματοδοτούμενων από την Δύση ισλαμιστικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τo Iράν φέρεται να ανταπέδωσε για πρώτη φορά στις συνεχείς επιθέσεις ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών σε βάρος των ιρανικών μονάδων της επίλεκτης φρουράς al Quds που δρούν εδώ και πέντε χρόνια στο πλευρό των συριακών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών και προσέβαλε και διαδοχικές βολές ρουκετών, αλλά και αντιαρματικών πυραύλων ισραηλινές θέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν!

Είναι η πρώτη μαζική επίθεση που δέχεται το Ισραήλ στην περιοχή μετά το 1973.

Σε απάντηση των κτυπημάτων αυτών η ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε ανηλεώς την Δαμασκό.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον το Ιράν είχε επιλέξει να μην απαντά στα κτυπήματα των Ισραηλινών και τουλάχιστον επίσημα δεν το έκανε. Χρησιμοποίησε τις παραστρατιωτικές του μονάδες για να μην εμπλακεί επισήμως. Πάντως το Ιράν είναι πολύ μεγάλο μέγεθος ακόμα και για το Ισραήλ και με την υπόθεση ότι οι Αμερικανοί θα εμπλακούν ενεργά εναντίον του.

Το Ιράν δεν είναι Συρία και διαθέτει εκατομμύρια εμπειροπόλεμων μαχητών και στρατηγικό βάθος λόγω της έκτασης της χώρας. Συν τοις άλλοις, η Ρωσία συνορεύει άμεσα με την χώρα και μπορεί να βοηθήσει όσο χρειάζεται για να εμποδίσει τα αμερικανικά σχέδια.

Το Ιράν διαμέσου και της επικράτησης της σιιτικής Χεζμπολάχ στον Λίβανο κατάφερε να περικυκλώσει γεωστρατηγικά το Ισραήλ και αυτός είναι ο λόγος που το Τελ Αβίβ αποφάσισε να δράσει άμεσα και αποφασιστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι το σκάκι είναι περσικό παιχνίδι. Οι Πέρσες (Ιρανοί) είναι πολύ καλοί σε αυτό