Επικαιρότητα Πυρκαγές

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη – Κλειστός ο Λυκαβηττός, περιπολίες στον Εθνικό Κήπο

Αυτός ήταν ο καταστροφικός Πόλεμος της Κορέας – Η συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού (φωτο)
  • Η επόμενη κατηγορία επικινδυνότητας είναι αυτή του συναγερμού
  • Ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων τέθηκε σε επιφυλακή, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων
  • Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Λόφο του Λυκαβηττού

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος φωτιάς, (κατηγορία «4») για σήμερα Τρίτη (25/6) σε Αττική, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για την ενημέρωση των πολιτών.

Η επόμενη κατηγορία επικινδυνότητας είναι αυτή του συναγερμού. Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς θα προβάλλεται σε καθημερινή βάση και από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, για όλη την αντιπυρική περίοδο, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγκαιρης ενημέρωσης, ευρύτερων ομάδων πληθυσμού, για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη – Κλειστός ο Λυκαβηττός, περιπολίες στον Εθνικό Κήπο

Civil Protection GR@GSCP_GR

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 25.06.2019
⚠️Προσοχή
Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική Βοιωτία Κορινθία Αργολίδα και Εύβοια❗️

Προβολή εικόνας στο Twitter
23 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σύνταξη και έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα αποσκοπεί και στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποτραπούν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Η καθημερινή τηλεοπτική του προβολή, εντάσσεται στη στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και υλοποιείται με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και των τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αφορά την επόμενη ημέρα από αυτή που εκπονείται και εκδίδεται. Από τις αρμόδιες αρχές τονίζεται επίσης για μια ακόμα φορά, ότι στις περιοχές που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα και πυρκαγιά και αν αντιληφθούν οποιαδήποτε φλόγα να ειδοποιούν αμέσως την πυροσβεστική και να απομακρύνονται αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα

Ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων τέθηκε σε επιφυλακή, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Λόφο του Λυκαβηττού. Επίσης ειδικά μέτραόπως περιπολίες και δρομολόγια υδροφόρων οχημάτων έχουν ληφθεί στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, αλλά και στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αν κριθεί αναγκαίο από την ένταση των ανέμων, μέτρα θα ληφθούν αύριο το πρωί και για τον Εθνικό Κήπο, ώστε για να αποτραπούν ατυχήματα από πτώση υπεραιωνόβιων δέντρων».

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία, λειτουργεί η 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595, καθώς και η εφαρμογή novoville.