Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Πολυτεχνείο 2023: Έκλεισε η Πατησίων – Στις 14:00 σταθμοί του Μετρό – Στις 15:00 η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία

Απλησίαστο είναι πλέον το κέντρο της Αθήνας. Έκλεισε η Πατησίων ενώ στις 14:00 θα κλείσουν συγκεκριμένοι σταθμοί του Μετρό ενόψει της πορείας για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο, στην Αμερικανική Πρεσβεία. 

Επίσης, λόγω της πορείας για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο ενώ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Αυξημένα μέτρα

Ήδη βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου, περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone. Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την αμερικανική πρεσβεία ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛΑΣ και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ καθώς και άλλων πιθανών «στόχων» στην Αθήνα λόγω του πολέμου στην Γάζα.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια που σημειώθηκαν λόγω των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του Μετρό, ενώ στο «παζλ» έρχεται να προστεθεί και η ένταση που υπάρχει λόγω του θανάτου το περασμένο Σάββατο (11/11) του 17χρονου στη Βοιωτία μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.