Επικαιρότητα ΥΠ.ΕΘ.Α

Πρόγραμμα Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους μέχρι το 2021 εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Φωτογραφίες και χάρτες: Πού βρίσκονται καταφύγια στην Αθήνα σε περίπτωση πολέμου

Πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους μέχρι το 2021 εξήγγειλε ουσιαστικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πριν λίγο στην συνέντευξη Τύπου προς τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Ο Π.Καμμένος αποκάλυψε ότι τα κονδύλια από την πώληση των 28 F-16 block 30 της ΠΑ θα διατεθούν όχι σε προγράμματα εκσυγχρονισμού ή σε κλείσιμο λειτουργικών δαπανών αλλά στην απόκτηση ΝΜΑ.

Μάλιστα σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε προσδιορίζοντας το χρονικό σημείο στο οποίο αυτό θα συμβεί και είπε ότι θα είναι το 2021.

Γιατί; Γιατί μέχρι το 2021 θα έχει ξεκαθαρίσει όπως είπε, το εύρος και το είδος της απειλής.

«Μέχρι το 2021 θα γνωρίζουμε αν η Τουρκία θα προμηθευθεί τελικά το σύνολο των 100 F-35 ή κάποιο μικρότερο αριθμό ή και καθόλου οπότε ανάλογα με το τι θα έχει προηγηθεί μέχρι τότε θα αποφασίσουμε και εμείς τις κινήσεις μας.

Σίγουρα χρειάζεται η ΠΑ το ΝΜΑ όπως επίσης χρειάζεται και ο Στρατός και το Ναυτικό.

Και ελπίζουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα επιτρέψει την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών .

Πάντως τα κονδύλια των F-16 θα διατεθούν για την αγορά του νέου αεροσκάφους».

Εν συνεχεία μιλώντας σε «πηγαδάκι» δημοσιογράφων για την αποκάλυψη του για την «σφήνα» των Rafale και των F-15 είπε επί λέξη:

«Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Αυτό που προέχει είναι να κλείσουμε αυτά τα 2-3 προγράμματα που έχουμε τρέξει» εννοώντας τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την απόκτηση φρεγατών.