Επικαιρότητα Κύπρος

Προκλητικός ο Τούρκος που έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Σολωμού: Έμαθαν πόσο θα κοστίσει η σημαία για να κατεβεί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ

Τι ανέφερε για το τραγικό περιστατικό που συνέβη το 1996

Προκαλεί με δηλώσεις του ο Τούρκος ε.α αξιωματικός Χασάν Κουντακσί, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Σολωμού Σολωμού το 1996 όταν προσπάθησε να κατεβάσει το σύμβολο της κατοχής, την τουρκική σημαία.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Χασάν Κουντακσί δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu: «Οι Έλληνες κάλεσαν ομάδες μοτοσικλετών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που τις υποστήριξαν επίσης. Δεδομένου ότι δεν αποδέχτηκαν την ΤΔΒΚ ως κράτος, θα προσπαθούσαν να σπάσουν τα σύνορα, να φτάσουν μέχρι την Κερύνεια και να κατεβάσουν τη σημαία μας εκεί.

Προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία μας στις 14 Αυγούστου 1996. Όλες οι προετοιμασίες είχαν γίνει. Όλοι έμαθαν πόσο θα κοστίσει η σημαία για να κατεβεί. Είχαμε ήδη αποφασίσει τι να κάνουμε εναντίον εκείνων που προσπαθούσαν να διαπεράσουν τα σύνορά μας, που προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία μας. Όσοι προσπάθησαν, πήραν απάντηση…».

Ο Χασάν Κουντάκσι υπηρέτησε ως Διοικητής του Σώματος Δημόσιας Ασφάλειας στην Τουρκία στο Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ του 1993 και του 1995, πραγματοποίησε την επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ, και υπηρέτησε επίσης ως Διοικητής των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων της Κύπρου.

Ο Κενάν Ακίν, σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Σολωμού και διετέλεσε πρώην «υπουργός» του Ψευδοκράτους. Ο άνδρας ζει ανενόχλητος στα Κατεχόμενα και καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από φωτογραφίες ειδησεογραφικών πρακτορείων να πυροβολεί τον Σολωμού και ενώ καταζητείται από την Ιντερπόλ και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια, με τις αρχές να τον έχουν επικηρύξει με το ποσό των 460.000 ευρώ.