Επικαιρότητα Οικονομία

Προϋπολογισμός 2024: Αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, ποιοι θα έχουν φοροελαφρύνσεις – Κατατέθηκε στη Βουλή

Προϋπολογισμός 2024: Αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, ποιοι θα έχουν φοροελαφρύνσεις – Κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2024.

Στα βασικά στοιχεία του νέου προϋπολογισμού που βρίσκεται πλέον στην Βουλή περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια. Το τελικό σχέδιο προβλέπει αυξήσεις περίπου 3,05% για τους συνταξιούχους ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι με παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου λόγω αύξησης του αφορολογήτου ορίου κατά 1.000 ευρώ που μεταφράζεται με αύξηση των καθαρών αποδοχών.

Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024 έχει ενσωματωμένες φορολογικές ελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ (352 εκατ. ευρώ συν 1,6 δισ. ευρώ).

Σε αυτές περιλαμβάνονται έκτακτες παροχές (καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους επιδομάτων τέκνων και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος) που θα δοθούν τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους με συνολικό κόστος 352 εκατ. ευρώ αλλά και μόνιμα μέτρα από το 2024, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ newsit.gr