Ατυχήματα Επικαιρότητα

Ραφήνα: Έκοψαν την αλυσίδα της άγκυρας του Fast Ferries Andros που έμεινε καθηλωμένο έξω από το λιμάνι

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες επιβάτες του Fast Feries Andros που έμεινε καθηλωμένο από το πρωί του Σαββάτου έξω από το λιμάνι της Ραφήνας.

Μεταξύ των 734 επιβατών επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός καθώς στο Fast Feries Andros υπάρχουν ηλικιωμένοι και παιδιά και όλοι είναι εξουθενωμένοι μετά από 15 ώρες μέσα στο πλοίο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι δύτες προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την αλυσίδα από την προπέλα. Στη συνέχεια ένα σκάφος ανέλαβε να ρυμουλκήσει το καράβι στο λιμάνι της Ραφήνας…

Το ιστορικό

Στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (09.09.2023), στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρότατο ατύχημα με τρία πλοία, όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους. Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τρεις φορές έγινε επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Ταλαιπωρημένοι, αλλά και αγανακτισμένοι οι επιβάτες του «Fast Ferries Andros». Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμάς είπε πως είναι από τις 7 το πρωί του Σαββάτου (09.09.2023) μέσα στο «Fast Ferries Andros». «Ο καπετάνιος μάς λέει πως θα φύγουμε σε λίγο. Ήρθαν τρία ναυαγοσωστικά και τώρα ήρθαν δύτες, ενώ έπρεπε να τους φέρουν από το πρωί. Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά. Μας είπαν πως ότι πάρουμε από την καντίνα είναι δωρεάν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, έχουμε ηλικιωμένους και μωρά παιδιά».

Η κ. Κατερίνα Πάττα, είναι και εκείνη στους εγκλωβισμένους μέσα στο πλοίο. «Ήρθε το ένα ρυμουλκό και περιμένουμε. Μετά εμφανίστηκε το άλλο μαζί με τους δύτες. Έχουν πόση ώρα έξω οι δύτες και δεν έχουν μπει μέσα. Από Λιμενικό δεν υπάρχει άνθρωπος. Είχε μποφόρ από το πρωί και λέγαμε ‘’πού θα πάμε’’. Είναι δυνατόν να μπλεχτούν και τρεις άγκυρες;».

 

 

Πηγή:www.newsit.gr