Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Ρωσία: Κατέρριψε 7 drones της Ουκρανίας, τα 6 κοντά στην Κριμαία

Ρωσία: Κατέρριψε 7 drones της Ουκρανίας, τα 6 κοντά στην Κριμαία

Δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι τις πρώτες πρωινές ώρες συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ουκρανίας, τα έξι κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Με τρεις χωριστές ανακοινώσεις του, το υπουργείο ανέφερε πως τέσσερα drones καταστράφηκαν από τις 01:45 ως τις 02:20 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) στα ανοικτά των βορειοανατολικών και ανατολικών ακτών της χερσονήσου της Κριμαίας και άλλα δύο περί τη 01:15 ανοικτά των δυτικών ακτών της Κριμαίας.

Δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές.

Εξάλλου περί τη 01:45 καταστράφηκε ακόμη ένα ουκρανικό drone στην περιοχή Ίστρα της περιφέρειας της Μόσχας, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Άμυνας και του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας, του Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Ο κ. Σαμπιάνιν διαβεβαίωσε ότι «σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα» στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν συντρίμμια.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον στόχων ή κοινοτήτων στο έδαφος της Ρωσίας, ιδίως κοντά στα σύνορα, στην χερσόνησο της Κριμαίας και στην πρωτεύουσα Μόσχα, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ