Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Ρωσία: Ο Άσαντ ελέγχει πλήρως την Μανμπίζ – «Επιμένει» ο Ερντογάν

Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου διαβόητο παιδεραστή μέσα στο κελί του

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία αλλά και στην Τουρκία, οι δυνάμεις του Άσαντ ελέγχουν πλήρως τη πόλη της Μανμπίζ Manbij, επικαλούμενα πληροφορίες από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ρωσικές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η στρατιωτική αστυνομία, πραγματοποιεί περιπολίες σε περιοχή «ανάχωμα» που χωρίζει τις τουρκικές δυνάμεις και τις στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ, ενώ γίνεται γνωστό ένας Τούρκος στρατιώτης πέθανε από βομβαρδισμούς στην Μανμπίζ.

Επιμένει ο Ερντογάν

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία θα συνεχισθεί μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι» της, παρά τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για να τερματισθεί.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας (…) μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του από το Μπακού που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο Ερντογάν περιγράφοντας με τη διατύπωση αυτή την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Θα διασφαλίσουμε γρήγορα την ασφάλεια της περιοχής από τη Μάνμπιτζ (βορειοδυτική Συρία) μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ», δήλωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η ζώνη πρόκειται να υποδεχθεί «σε πρώτο χρόνο ένα εκατομμύριο, μετά δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες», από τους περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από το 2011 που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters