Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Σε 48 ώρες η προβοκάτσια για τα χημικά στη Συρία- Έτοιμοι για μεγάλη αντεπίθεση οι ισλαμιστές

Μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Στην τελική της φάση φαίνεται πως μπαίνει η σκηνοθεσία της επίθεσης με τα χημικά ώστε οι δυτικές δυνάμεις να έχουν την αφορμή για να επιτεθούν στη Συρία.

 Την ίδια ώρα οι ισλαμιστές αντάρτες ετοιμάζονται για μεγάλη αντεπίθεση.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, δήλωσε σήμερα ότι ομάδα μαχητών, που έχουν εκπαιδευτεί από την ομάδα Olive, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν τη διάσωση θυμάτων χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Ξένοι ειδικοί έφτασαν στο Ιντλίμπ της Συρίας για να σκηνοθετήσουν ψεύτικη επίθεση με χημικά όπλα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μετά τη σκηνοθετημένη επίθεση, άνθρωποι ντύθηκαν ως μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» προκειμένου να κατασκευάσουν βίντεο για Μέσα Ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής αλλά και αγγλόφωνα μέσα, όπως είπε ο Igor Konashenkov.

«Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Καφρ Ζιτα, γίνονται οι προετοιμασίες προκειμένου ομάδα ατόμων που εισήχθησαν από το βορά στην επαρχία, να συμμετέχουν στη σκηνοθεσία μιας “επίθεσης” με υποτιθέμενα χημικά πυρομαχικά και βόμβες από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, για να σκηνοθετήσουν βοήθεια από φερόμενους ως “διασώστες” από τα Λευκά Κράνη και για να τραβήξουν βίντεο το οποίο θα διανείμουν στην Μέση Ανατολή και σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν σχέδια για εκτόξευση πυραύλων που φέρουν δηλητηριώδεις ουσίες στον οικισμό Kafr Zita, που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νότια της Χαμπίτ μέσα σε δύο ημέρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, την ίδα ώρα που ετοιμάζεται η προβοκάτσια  αρκετοί χιλιάδες μαχητές οπλισμένοι με βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα προετοιμάζονται για επίθεση στις συριακές επαρχίες Hama και Aleppo.

Το υπουργείο δήλωσε ότι ο αρχηγός του ομίλου Tahrir al-Sham (που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat Nusra) κάλεσε όλους τους μαχητές στη βορειοδυτική επαρχία Idlib της Συρίας να προετοιμαστούν για επίθεση κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
“Πολλοί χιλιάδες μαχητές με βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν συγκεντρωθεί για επίθεση στο Χάμα και το Αλέπο“, ανέφερε το ρωσικό κέντρο εκπρόσωπος της Συριακής συμφιλίωσης.