Επικαιρότητα Παιδεία

Σχολεία: «Βόμβα» Σύψα για το άνοιγμα – «Ισως να μην ανοίξουν στην Αττική»

Πρόωρη στέψη για τον Ολυμπιακό που νίκησε και τον ΠΑΟΚ
Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και το άνοιγμα στα σχολεία μίλησε ο καθηγητής, Νίκος Σύψας

Προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική, καθώς μόνο την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν 409 από τα 858 κρούσματα συνολικά στη χώρα. Κι έτσι δεν αποκλείονται νέα έκτακτα μέτρα. «Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά, o Nίκος Σύψας.

«Από την Παρασκευή είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Είναι συνεχής η αύξηση και το λεγόμενο RT είναι 0,98 με το όριο συναγερμού να είναι το ένα», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας με νόημα ότι «η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει με την κόκκινη κατάσταση». Αποκάλυψε ότι την Πέμπτη θα γίνει έκτακτη σύσκεψη γι’ αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τον ίδιο να θεωρεί πολύ πιθανό να αποφασιστεί να μην ανοίξουν τα Λύκεια στην Αττική, όπως είχε προγραμματιστεί. Όπως συμβαίνει άλλωστε, σε όλες τις περιοχές που είναι “κόκκινες”. «Ενδεχομένως να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια».

Εκτός όμως από τα σχολεία, αν η Αττική μπει στο κόκκινο, τότε θα υπάρχουν αλλαγές και στο λιανεμπόριο, με το click away να επανέρχεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Μάλιστα ο καθηγητής Νίκος Σύψας αποκάλυψε ότι εκτός από την Αττική, οι επιστήμονες προβληματίζονται για την κατάσταση στη Βοιωτία αλλά και στην Εύβοια. «Δίπλα στην Αττική είναι η Βοιωτία και η Εύβοια, είναι όλη αυτή η περιοχή, μετατρέπεται σε ένα hot spot της επιδημίας».

Κλείνοντας ο κ. Σύψας συμπλήρωσε: «Όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου, ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να το πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες».

ΠΗΓΗ