Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στον Κ.Μητσοτάκη: «Πέμπτη φάλαγγα των δανειστών η ΝΔ»

ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ «ΠΟΡΤΑ» ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

«Ως πέμπτη φάλαγγα και μάλιστα εκτός Ελλάδος» συμπεριφέρεται στο θέμα της διαπραγμάτευσης ή ΝΔ όπως καταγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φυσικά η άποψη του υπουργού Επικρατείας απηχεί την γραμμή της κυβέρνησης αφού είναι ο κατ’εξοχήν αρμόδιο υπουργός για την εκπροσώπησή της.

Μάλιστα όπως επισημαίνει στελέχη της που πηγαίνουν στο εξωτερικό περνούν το μήνυμα στους δανειστές ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ πιο προωθημένο από τις δικές τους απαιτήσεις.

Πάντως, «θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική στάση» εκ μέρους της Ν.Δ., επισημαίνει.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός υποστηρίζει ότι είναι το κόμμα στο οποίο «οφείλεται και η μεγάλη κρίση του 2010 και η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι, ενώ άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη συζητούν για το κοινωνικό πρόβλημα, «στο ΠΑΣΟΚ δεν ξανακούγεται λέξη γι’ αυτό».

Όμως ο υπουργός άνοιξε την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία λέγοντας ότι «εάν ξεκαθαρίσει με το νεοφιλελεύθερο πρόσφατο παρελθόν του και κυρίως με τους μηχανισμούς διαπλοκής που το κρατούν εξαρτημένο ως πολιτικό κόμμα και ξαναέβαζε στο επίκεντρο της προβληματικής του το κοινωνικό ζήτημα», τότε πραγματικά «θα άνοιγε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας».

Χαρακτηρίζει δε παράδειγμα της εξάρτησης του ΠΑΣΟΚ από τους μηχανισμούς της εξουσίας το γεγονός ότι «δεν τόλμησε ούτε την απλή αναλογική να ψηφίσει».

Για την αξιολόγηση, τέλος, ο στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Με την πρόσθετη επισήμανση πως «οτιδήποτε ακούγεται και διαρρέεται ως επιπλέον μέτρα ή ως εφαρμογές από το 2018 ή από σήμερα κιόλας, δεν ισχύουν, δεν έχουν τεθεί καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

.
.
.
.
1069.GR