Επικαιρότητα Τουρκία

Σφοδροί τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Β.Συρία – Προάγγελος νέας εισβολής; – Αναφέρονται οι πρώτες τουρκικές απώλειες

Ανακαλύφθηκε υποβρύχιο του «χαμένου στόλου» του Χίτλερ στη μαύρη θάλασσα (video)

Συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, καθώς η Άγκυρα, μεταφέρει στρατό στα σύνορα, αναφέρουν τουρκικά και ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων. 

Συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική πόλη της Συρίας Qamishli ξέσπασαν το Σάββατο, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενοι τo συριακό φιλο-επαναστατικό Step News.

Ο Τουρκικός Στρατός κατέστρεψε στρατιωτικούς στόχους της SDF στο Qamishli κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ δύο στρατιωτικές μονάδες του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια δύο χωριστών στρατιωτικών επιθέσεων από την SDF, σύμφωνα με το Fars News Agency.

Αυτό είναι το τελευταίο γεγονός σε μία σειρά επιθέσεων της Άγκυρας και των τζιχαντιστών- τρομοκρατών  που υποστηρίζει στη Συρία σε κουρδικές θέσεις.

Χθες  τουρκικός στρατός στόχευσε τη μεγάλη πόλη Nusaybeen στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας. Σύμφωνα με αναφορές από τη βορειοανατολική Συρία, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Nusaybeen στην περιοχή του Al-Hasakah, αφού ισχυρίστηκε ότι ένα βλήμα προσγειώθηκε σε τουρκικό έδαφος.

Σε σχετική εξέλιξη την Τετάρτη, ο τουρκικός στρατός και οι μαχητές επιτέθηκαν σε κουρδικές θέσεις στο Βόρειο Χαλέπι.

Το πρακτορείο Hawar ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στοχεύουν τις κουρδικές θέσεις στις πόλεις Soqankeh, Miaseh και Zarnaiteh κοντά στην περιοχή Afrin στο δυτικό Χαλέπι με πάνω από 180 επιθέσεις όλμων.

Επίσης, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί πραγματοποίησαν επιθέσεις πυροβολικού στην πόλη Harb και σε αρκετές κοντινές πόλεις στην περιοχή al-Shahba στο βόρειο Χαλέπι.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε ότι έχουν εκδηλωθεί σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και της κουρδικής πολιτοφυλακής κοντά στις πόλεις Harbal και Sheikh Issa στο Βόρειο Χαλέπι.

Η πόλη Καμίσλι είναι μέσα στην κουρδοκρατούμενη περιοχή στα Ανατολικά του Ευφράτη.Χθες έγινε γνωστό πως ΗΠΑ – Κούρδοι και Τουρκία αδυνατούν να φτάσουν σε μία συμφωνία για τη δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας, κάτι που σημαίνει πως η τουρκική εισβολή είναι προ των πυλών εκτός αν παρέμβουν δυναμικά οι ΗΠΑ και με το δυναμικά εννοούμε την έμπρακτη στρατιωτική υποστήριξη των Κούρδων

Σφοδροί τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Β.Συρία - Προάγγελος νέας εισβολής; - Αναφέρονται οι πρώτες τουρκικές απώλειες

Η Άγκυρα βλέπει τις αυτόνομες κουρδικές περιοχές της Συρίας και τις πολιτοφυλακές που τις ελέγχουν ως επεκτάσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).Γνωρίζουν πως σε περίπτωση που δημιουργηθεί μία αυτόνομη πολιτική οντότητα στα σύνορά τους, ανοίγει ο δρόμος για κουρδικό κράτος και για διαμελισμό της Τουρκίας.

Οι συγκρούσεις συμπίπτουν με την ανάπτυξη πρόσθετου εξοπλισμού της Τουρκίας κοντά στα συριακά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων, των τεθωρακισμένων οχημάτων και των τανκς, που σηματοδοτούν την έναρξη ενδεχόμενης επίθεσης στις κουρδικές δυνάμεις, καθώς οι συνομιλίες σε μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας έχουν βαλτώσει.

Ωστόσο, οι Συριακές Μονάδες Προστασίας των Κουρδικών Λαών (YPG) και η θυγατρική της SDF διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον διεθνή συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιθυμούν να βρουν μια λύση που θα προστατεύει τους συμμάχους τους.

Τα σημεία μιας ενδεχόμενης τουρκικής επίθεσης

Σφοδροί τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Β.Συρία - Προάγγελος νέας εισβολής; - Αναφέρονται οι πρώτες τουρκικές απώλειες