Επικαιρότητα Κρήτη

Σοβαρή εξέλιξη: Ακυρώνονται οι πτήσεις της easyJet προς τη Σητεία!

Σοβαρή εξέλιξη προέκυψε με τις πτήσεις της Easyjet από Νάπολη και Μιλάνο, τρεις φορές την εβδομάδα, προς το αεροδρόμιο της Σητείας, καθώς αν κι επρόκειτο να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία ενημέρωσε τον Δήμο Σητείας ότι τις ακυρώνει!

Στην επιστολή που έκανε γνωστή πριν από λίγο ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, η εταιρεία ενημέρωσε πέντε μέρες πριν την έναρξη των πτήσεων, ότι μεταξύ άλλων δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία άγριων ζώων, και δη άγριων πτηνών, που εντοπίστηκαν κατά την αυτοψία των επιτελών της εταιρείας, γεγονός που “γεννά” αμφιβολίες για την ασφάλεια των πτήσεων.

Έτσι, η Easyjet ακύρωσε τις πτήσεις βάζοντας τέλος στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής οικονομίας, όπως έχει γράψει το Cretalive

Ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έκανε η Δημοτική Αρχή – μέχρι και εξώδικη διαμαρτυρία είχε στείλει, όπως είπε, στο αρμόδιο Υπουργείο – και, παρ’ όλα αυτά δεν έγινε το παραμικρό!

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν μπαίνει θέμα ασφάλειας και δήλωσε “απίστευτα πικραμένος και απίστευτα στενοχωρημένος”, ενώ τόνισε ότι το θέμα για την εταιρεία έχει λήξει. Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του καθώς όπως είπε “Στα δύσκολα μόνον εκείνος βγαίνει μπροστά”! 

Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει ώστε να ενισχυθεί το αεροδρόμιο.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ζερβάκης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου:

 

ΠΗΓΗ cretalive.gr