Επικαιρότητα Κρήτη

Σουρβίνος για μεταλλαγμένο κρούσμα στην Κρήτη – Σε δείγματα του Δεκεμβρίου εκτείνεται η ιχνηλάτηση

Η γυναίκα που ο Ερντογάν θέλει στη φυλακή – Ποια είναι η Τζανάν Καφταντσίογλου

Το νέο στέλεχος του ιού, τα εμβόλια και η επιδημιολογική εικόνα

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη δε δίνει πιο βαριά συμπτώματα μετά

Μέχρι και σε δείγματα από κρούσματα του Δεκέμβρη εκτείνεται η ιχνηλάτηση που έκαναν  επιστήμονες του Εργαστηρίου Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για να εντοπίσουν πιθανή σύνδεση κάποιου από αυτά με το επιβεβαιωμένο μεταλλαγμένο κρούσμα που βρέθηκε στο νησί.

Δεκαεννέα συνολικά έχουν σταλεί στην Αθήνα για έλεγχο, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα είπε  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γιώργος Σουρβίνος.

Ότι η ανησυχία σε σχέση με τα δείγματα αυτά και αν κάποια είναι όντως θετικά ως προς τη σύνδεση με τη μετάλλαξη, είναι υπαρκτή εξήγησε ο κ. Σουρβίνος ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν δίνει πιο βαριά συμπτώματα αλλά έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 17 μεταλλάξεις.

Η έρευνα που γίνεται σε δείγματα και συμμετέχει και το Εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναμένεται να επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και στον εμβολιασμό, καθώς ναι μεν το εμβόλιο ήδη καλύπτει κάποιες μεταλλάξεις, ωστόσο η έρευνα μπορεί να βοηθήσει στο ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης που θα απαιτήσει την δημιουργία προσαρμοσμένου εμβολίου.

ΠΗΓΗ