Ελλάδα Επικαιρότητα

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% της επικράτειας

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% της επικράτειας

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που επίσημα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα, λοιπόν με αυτά πάνω από 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% των επίσημων αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 145 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71 το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις 44, το ΚΚΕ στις 24, η Ελληνική Λύση στις 16 ενώ τα λοιπά κόμματα είναι στο υψηλό ποσοστό του 15,02%.

Μάχη δίνουν τα κόμμα Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη για να μπουν στη Βουλή ενώ φαίνεται ότι μπορεί να μείνει εκτός και ο κ. Βαρουφάκης, αν και βρίσκεται οριακά κάτω από το 3%.

Ακόμη κι αν τα ποσοστά αυτά αλλάξουν τις επόμενες ώρες, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη, απρόσμενα μεγαλύτερη από αυτήν που έδιναν οι δημοσκοπήσεις, αλλά πολύ κοντά στα ποσοστά τoy exit poll.

Πέρα από τη μεγάλη προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αυτό το αποτέλεσμα ή κοντά σε αυτό η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται κυρίαρχη πολιτική δύναμη κι έχει όλες τις προυποθέσεις να διεκδικήσει αυτοδυναμία και μάλιστα με μεγαλύτερο αριθμό εδρών από αυτές που πήρε το 2019.

Εκτός βέβαια κι αν τις επόμενες ημέρες υπάρξουν συνεννοήσεις και συνεργασίες που μπορούν να αποτρέψουν τις δεύτερες εκλογές, αν και με τόσο μεγάλο ποσοστό ο κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως να θελήσει «καθαρή λύση» σε νέες κάλπες.

Από την άλλη πρόκειται για μια μεγάλη και απρόσμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα λάμβανε ένα ποσοστό τόσο πολύ χαμηλότερο από αυτό του 2019, δηλαδή στο 31%.

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% της επικράτειας

ΠΗΓΗ in.gr