Ελλάδα Επικαιρότητα

Στους 11 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel! Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 4 αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της εικόνας που παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός που έπληξε κυρίως τα χωριά Γιάννουλη και Τύρναβο, καθώς και περιοχές του Δήμου Λάρισας. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν.

Ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν σύμφωνα με τις οποίες παρεμβάσεις του κεντρικού κρατικού μηχανισμού στην περιοχή προκάλευσε ανακατεύθυνση των υδάτων και ζήτησε προσοχή με τις ψευδείς ειδήσεις, ιδιαίτερα όταν, όπως είπε, αφορούν σε ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την Λάρισα, καθώς ο Πηνειός φουσκώνει διαρκώς και απειλεί την πόλη με δυο οικισμούς να έχουν ήδη εκκενωθεί από νωρίς το μεσημέρι.

Οι φόβοι που εκφράζονται όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων είναι ότι θα αυξηθούν, καθώς οι μαρτυρίες ανθρώπων που απεγκλωβίστηκαν από τις πληγείσες περιοχές είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές.

Κάτοικος του Μαραθέα στην Καρδίτσα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» έκανε λόγο για «πτώματα στον δρόμο».

«Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο κάτοικος της περιοχής, Πολύβιος Πολύζος, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο». Πρόσθεσε επίσης πως «στο σπίτι του είναι εγκλωβισμένα 50 άτομα».

ΠΗΓΗ newsit.gr