Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση αντιεξουσιαστών

Πότε θα αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή;

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία με αφορμή συγκέντρωση αντιεξουσιαστών που είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, η κινητοποίηση αποφασίστηκε στα τέλη Αυγούστου, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο κτίριο ΒΟΞ στην οδό Θεμιστοκλέους, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια και πάντως πριν από την εκκένωση των τεσσάρων καταλήψεων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκτιμούν ότι βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι –σε αυτή τη φάση– το “μαύρο μπλοκ” να κάνει μέσω της μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση μια επίδειξη ισχύος και να στείλει ένα μήνυμα συσπείρωσης του αναρχικού χώρου.

Σε αυτή την περίπτωση οι διοργανωτές θα επιδιώξουν να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση προκειμένου να μη σημειωθούν επεισόδια, δίχως βεβαίως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μικρές ομάδες “μπαχαλάκηδων” να επιτεθούν στους αστυνομικούς ή να προκαλέσουν φθορές. Πάντως, η παρουσία των ΜΑΤ θα είναι ιδιαίτερα έντονη και σε περίπτωση επεισοδίων η εντολή που έχει δοθεί είναι να αντιδράσουν άμεσα.