Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Συνελήφθη στον Ταΰγετο ο φυγόποινος Πατέρας Κλεομένης – Είχε εκφραστεί κατά του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Κινητικότητα στα Εξάρχεια, έφοδος της αστυνομίας σε πολυκατοικία - Βίντεο

Στο σπίτι του παππού του στον Ταΰγετο συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος Πατέρας Κλεομένης, ο οποίος παρέμενε άφαντος επί ενάμιση χρόνο μετά την ερήμην καταδίκη του για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2017.

Τον φυγόποινο ρασοφόρο, είχε καταδικάσει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για «δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους».

Αιτία ήταν ότι είχε αναρτήσει βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο εμφανιζόταν να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά και φτύνοντας προς το μέρος του, ενώ ταυτόχρονα έβριζε τους Εβραίους. Ο Πατέρας Κλεομένης” δεν εμφανίστηκε στην δίκη του που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και καταδικάστηκε ερήμην. Επίσης και η Ιερά Σύνοδος δήλωσε ότι «Δεν έχει επίσημη σχέση με την Εκκλησία».

Τον Σεπτέμβριο εκδόθηκε ένταλμα για την σύλληψή του και, μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας τον εντόπισαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο συγγενικό του σπίτι στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας όπου τον συνέλαβαν.