Επικαιρότητα Καιρός

Συννεφιά και τοπικές βροχές τη Μεγάλη Τετάρτη στην Κρήτη

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Η συννεφιά και οι τοπικές βροχές κυρίως στη Βόρεια Κρήτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Μεγάλης Τετάρτης στο νησί, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη γενική πρόγνωση προβλέπει:

“Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Περισσότερα φαινόμενα στα βορειοδυτικά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές της ημέρας κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Εντονότερα και σχετικά γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25, στην Ήπειρο από 9 έως 27-28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 26-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις”.

Για την Κρήτη τη Μ. Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου.