Ελλάδα Επικαιρότητα

Σύνταγμα: Επεισόδια και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σύνταγμα: Επεισόδια και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη, προωθεί αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων

Ενταση και εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στο Σύνταγμα στο κέντρο της Αθήνας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι. Τα πράγματα ξέφυγαν για λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη Βουλή. Αρχικά, έλαβαν χώρα μικρής έκτασης επεισόδια με τα ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών και να προχωρούν σε προσαγωγές – συλλήψεις και στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα προωθεί αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια, πραγματοποιώντας αυτήν την ώρα συλλαλητήριο και διαμαρτυρόμενοι για το «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, επίσης, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.