Ελλάδα Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Προς ολική ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει την πόρτα της εξόδου και η «Ομπρέλα»

Προς ολική ρήξη οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με την καυτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Σήμερα αναμένεται η αποχώρηση της «Ομπρέλας» από το κόμμα με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την πόρτα της εξόδου άνοιξε νωρίτερα και ο Στέφανος Τζουμάκας, με σφοδρά πυρά στην πολυσέλιδη επιστολή αποχώρησής του.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης, με τους «Προεδρικούς» να καταθέτουν τροπολογία – «φρένο» στο δημοψήφισμα για τις διαγραφές, ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο για το περιβόητο τηλεφώνημα του Στέφανο Κασσελάκη στην Έφη Αχτσιόγλου, με τη δεύτερη να διαψεύδει τον πρώτο, με αποτέλεσμα ένα μπαράζ διαρροών και από τις δύο πλευρές πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χθες, Σάββατο (11.11.23) πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στην Έφη Αχτσιόγλου για να συζητήσουν, για να ηρεμήσει τα ιδιαίτερα τεταμένα πνεύματα, καθώς είχε πληροφορηθεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει, εντούτοις η ίδια δεν ανταποκρίθηκε.

Πάντως, η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου διαψεύδει το τηλεφώνημα. «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού», φέρεται να διαμηνύει η ίδια. Απαντώντας, κύκλοι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη διαμηνύουν ότι «δεν χρειάζονται διαψεύσεις, όταν υπάρχει η κλήση στις 11.32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».
Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου μία ώρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατέθεσε κείμενο – φωτιά με σφοδρά πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, ζητώντας τη διεξαγωγή ψηφοφορίας – πριν τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή – για το δημοψήφισμα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος για τις τέσσερις διαγραφές. «Να μπει τέλος στον κατήφορο», ήταν το μήνυμα που διαμήνυσε.

Με την πλευρά Αχτσιόγλου τάχθηκε τόσο η «Ομπρέλα» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

 

ΠΗΓΗ newsit.gr